Vilnai, İşçi Partisi liderliğine aday oldu

Bilim ve Teknoloji Bakanı Matan Vilnai İşçi Partisi`nin liderliğine aday olduğunu açıklayarak, seçim kampanyalarına başladı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bilim ve Teknoloji Bakanı Matan Vilnai geçtiğimiz pazartesi günü bir basın konferansı düzenleyerek İşçi Partisi liderliğine aday olduğunu açıkladı.
Seçim kampanyasının sloganını; "Peres’i destekliyorum ama yalnızca Vilnai bunu yapabilir" diye açıklayan Vilnai, bu şekilde Başbakan Yardımcısı ve İşçi Partisi’nin şu anki Lideri Şimon Peres’i dolaylı yoldan eleştirmiş oldu.
Basına konuşan Vilnai, İşçi Partisi liderliğinde rakibi olan Histadrut Başkanı Amir Peretz’i şiddetli bir şekilde eleştirerek Peretz’in doğru yere başvurmadığını ve onun liderliğindeki İşçi Partisi’nin oy kaybedeceğini öne sürdü.
Vilani hükümet ve İşçi Partisi hakkındaki fikirlerini de anlatarak, "İşçi Partisi hükümeti aceleye getirmemeli, Filistinlilerle yapılan görüşmelerdeki gelişmeleri izlemeli. Ayrıca parti, hükümet dahilinde fakirliği önlemek için mücadele vermeli" yorumlarında bulundu.
Peres ile İskan Bakanı Yitzhak Herzog geçtiğimiz aylarda hükümete, fakirlikle mücadele hakkında bir plan sunmuştu.
Başbakan Ariel Şaron’un seçimlerde koalisyon kurabilmek için hükümeti İşçi Partisi’ne devretmesi gerektiğini savunan Vilnai seçimlerin, zamanında yani Kasım 2006’da yapılmasının uygun olacağını söyledi.