İsrail`e üç yilda dört Nobel Ödülü

İsrailli Robert İ. Aumann ile ABD`li Thomas Schelling ekonomi alanında Nobel Ödülü`ne layık görüldülerABD ve İsrail vatandaşlığı olan ve Kudüs İbrani Üniversitesi`nde profesörlük yapan İsrael Aumann ve ABD vatandaşı Thomas C. Schelling, 2005 yılı Ekonomi Bilimleri dalında Nobel Ödülü`ne layık görüldü

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
75 yaşındaki İsrael Aumann ve 85 yaşındaki Thomas Schelling'in  bu ödüle ekonomik işbirliği ve çatışma konularına, oyun kuramı kapsamında getirdikleri açıklamadan ötürü layık görüldükleri belirtildi. Yapılan açıklamada çalışmanın sonuçlarının güvenlik ve silahsızlanma politikalarının belirlenmesi gibi konularda pratik uygulama alanı bulduğu ifade edildi.
Almanya’nın Frankfurt kentinde doğan Prof. Aumann'ın ailesi  1938 yılında New York'a göç etti. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini New York'ta tamamlayan Aumann, doktorasını bitirdikten sonra Princeton Üniversitesi’nde  sayısal oyun kuramı hakkında çalışmaya başladı. 1956 yılında İsrail'e göç eden Aumann İbrani Üniversitesi'nin Matematik Bölümü’ne öğretim üyesi olarak katıldı. Yaptığı araştırmada İsrael Aumann ekonomik sistemleri doğru analiz etmek için gerekli araçları geliştirdi.
Prof. Robert İsrael Aumann ile Prof. Thomas Schelling, 10 Aralık’ta düzenlenecek törende Alfred Nobel Ödülü’nü alacaklar.