Hizli ve Yağmurlu

Rudi DİRİMANGeçtiğimiz pazar günü Speedpark`ta bir başka dünyaca ünlü organizasyon gerçekleşti. İstanbul Polo Ladies Cup, Seat Cup, Porsche Cup ve Alman Binek Otomobil yarışlarına sahne oldu.Yoğun yağışa rağmen mücadele 32 bin yarışsever tarafından izlendi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
POLO LADİES
İstanbul Park Pisti’nde yapılan yarışta Güneş İpekkan, 9.05.532 ile ilk sırayı alırken, Ebru Şile, 9.09.282’lik derecesiyle 2., Ann Tahincioğlu ise 9.09.351 ile 3. sırada yer aldı. Bu arada yarışı 3. sırada tamamlayan Nuray Esener, daha sonra yapılan değerlendirmede zaman cezası alınca 13. sıraya geriledi ve AnnTahincioğlu 3. olarak açıklandı.

SEAT CUP
İstanbul Park Pisti’nde yapılan ve yağmur nedeniyle birçok kazanın yaşandığı Seat Cup’ta, Ömer Erdem 25.00.578 ile ilk sırayı alırken, Osman Güney 25.03.126’lık derecesiyle ikinci, Ahmet Atay ise 25.27.491ile üçüncü sırada yer aldı. Bu arada, yarışı ilk sırada tamamlayan Taner Şengezener, zaman cezası aldığı için 5. sırada yer aldı. Bunun üzerine yarışı ikinci sırada tamamlayan Ömer Erdem birinci, Osman Güney ikinci, Ahmet Atay ise üçüncü ilan edildi.

PORSCHE CUP
İstanbul’daki Alman Binek Otomobiller Şampiyonası organizasyonu içinde gerçekleştirilen Porsche Carrera Cup’ta Alman Christian Menzel birinci oldu ve şampiyonluğunu ilan etti. İstanbul Park Pisti’nde gerçekleştirilen yarışta Tolimit Motorsport’tan Alman Christian Menzel 36.45.213’lük derecesiyle ilk sırayı aldı. EMC Araxa Racing’ten Fransız Nicolas Armindo ise 36.46.698 ile 2. olurken, 3. sırayı UPS Porsche-Junior Team’den Alman Lance David Arnold 36.47.273’lük derecesiyle elde etti. Türk pilot Arda Aka ise yarışı 18. sırada tamamladı. İstanbul’u etkisi altına alan yağmur, pilotlara yarış sırasında zor anlar yaşattı.
Yağmur nedeniyle kayganlaşan pistte bazı araçlar kaza yaparak yarış dışı kaldı. Porsche Carrera Cup’ta kaza nedeniyle bir kez güvenlik aracı piste girdi. Kaza yapan aracın kaldırılmasının ardından yarış devam etti.

DTM
Alman Binek Otomobiller Şampiyonası’nın İstanbul ayağını, Daimler Chyresler Bank AMG-Mercedes takımından İngiliz Gary Paffett kazandı. İstanbul Park’ta yağışlı bir havada ve kaygan pistte yapılan 32 turluk yarışta Gary Paffett, 1.05.27.828 ile birinci olurken, Sport Edition AMG-Mercedes takımının Finlandiyalı pilotu Mika Hakkinen, 1.05.31.050’lik derecesiyle 2. sırayı aldı. Yarışta 3. sırayı ise Vodafone AMG-Mercedes’ten Alman Bernd Schneider 1.05.31.379 ile elde etti.Bu sonuçlara göre DTM’de takımlarda Daimler Chrysler Bank AMG-Mercedes 100 puanla lider durumda yer alırken, Audi Sport Team Abt Sportsline 79 puanla ikinci, Audi Sport Team Abt ise 64 puanla 3. durumda bulunuyor. Markalarda ise Mercedes 180 puana ulaşırken, Audi 168, Opel ise 42puana çıktı.
Speedpark ortalama bir yarış pistine göre zor sayılabilecek bir pist.Bununla beraber yağmurun yağması ile birlikte İstanbuldaki yarış  pilotlar için kendi sınırlarını test ettikleri bir mücadele oldu.Doğal olarak ıslak zemin kazaları da beraberinde getirdi.Bu da tribünlerdeki seyircilerin seyir zevkini arttırdı.DTM’de yarış dışı kalanlar ise  Audi Sport Team Joest Racing takımından Christian Abt ile Stern Team OPC’den dünyaca ünlü pilot Heinz-Harald Frentzen oldu.Bu arada 11. turda Audi Spor Team Joest’den İtalyan Rinaldo Capello ve 22. turda spin atıp pist dışına çıkan Audi Spor Team Joest Racing takımından Alman Pierre Kaffer de zorlu pistte aracını tutamayanlardandı..
Eski Formula 1 pilotu Mika Hakkinen "Türkler çok iyi bir iş çıkarmış ve güzel bir pist yapmışlar. Dünyanın birçok pistinde yarıştım. İstanbul Park Pisti, en iyi pistler arasında üst sıralarda yer" alır" dedi. Hakkinen gibi birçok pilotun beğenisini toplayan İstanbul Park pisti, yine başarılı bir organizasyon ile ülkemizin ismini dünyaya duyurdu.