Roş Aşana Bayrami öncesi Selihot Duasi

Ester YANNİERNelly BAROKASOr- Ahayim Hastanesi bünyesinde oluşturulan Alegra Torel Geriatri Pavyonu`nun açılışı 2 Ekim Pazar günü gerçekleştirildi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Sefarad geleneklerine ve İbrani takvimine göre Elul ayının başlamasıyla birlikte 40 gün süresince Selihot duaları okunur. Bir çok sinagogda olduğu gibi Ortaköy Etz-Ahayim Sinagogu’nda da bu dönem içinde Cumartesiyi Pazar’a bağlayan gecelerde Selihot duaları okundu. Sinagog yetkilileri 2 Ekim Pazar sabaha karşı yapılan selihot duasına yaklaşık 250 kişinin katılımından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.
Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın da katıldığı Selihot’ta, Sinagog Haham Akaal’i Rav Naftali Haleva  dua süresince Türkçe açıklamalarıyla, duanın daha coşkulu  olmasını sağladı. Ortaköy Etz- Hayim Sinagogu  Başkanı Mois Kohen, böyle bir duanın gerçekleşmesi için uğraş veren başta Haham Akaal  Rav Naftali Haleva’ya, hazan olarak sinagogu onurlandıran Albert Gerşon, Natan Siliki, İzak Edili, Beni Albukrek, Moiz Gerşon ve Şofar sesiyle ilham veren Tokealar  Moti Duenyas, Yasef Barokas, ve Yosi Haleva’ya teşekkür etti.