Limmud Kültür Festivali

Patchwork (kırk yama) sanatçısı Eti Koen`in son sergisi "Kumaşta Osmanlı-Türk Yansımaları" 12 Ekim Çarşamba günü AKM Setaltı Salon`da açılacak olan sergi 27 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek. 1990-1991 yıllarında kurslara başlayan Koen, bir yıl sonra klasik patchwork`ten ayrılarak Osmanlı tarzına yöneldi. İznik çinil

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Limmud Kültür  Festivali projesi yakın bir gelecekte çalışmalarını tamamlayacak. İlki 1979 yılında İngiltere'de yapılan  Limmud seminerleri, günümüzde her yıl ABD, Fransa, Kanada, İsviçre, Avustralya, Hollanda ve İsrail'de  gerçekleştiriliyor

Hahambaşılık  Limmud Komisyonu,  İstanbul'da bir gün (9.30- 22:00) süresince Kültür Festivali düzenlemeyi amaçlıyor.
Limmud öğrenme anlamı taşımakta, çeşitli etkinlikleri  içermekte. Yurtiçi ve yurt dışından Amitai Ziv, Hayim Azses, Shula Reinharz, Ori Yardeni, Yossi Yzraely gibi değerli konukların  katılacağı Limmud Festivali, renkli görüntülerle özgün etkinliklere ilk imzayı atma heyecanını sizlerle paylaşmak istiyor.  Festival, sabah saatlerinde başlayıp çeşitli etkinliklerle gün boyu devam edecek. Tarih, heykel, resim, sanat tarihi ve daha birçok  konuda uzman konukların hazırlayıp sunacağı Türkçe ya da İngilizce (simültane çeviriyle) konferansa katılabilir, sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Festivale  katılım sayısı sınırlıdır. Bu nedenle konuya ilgi duyanların katılım  formunu kısa zamanda edinmesi önerilmektedir.
Limmud Kültür Festivali'nde yer alan konferans başlıklarını aktaralım: Osmanlı'da Mücevher mercek altına alınacak, Varlık Vergisi'nin gizli kalmış noktalarında gezineceksiniz. Etkisini uzun süre üzerinizde taşıyacaksınız. Yahudilik ile Sanatçı olmanın ilişkisini ilgiyle izleyeceksiniz. Art terapi'de yeni bilgiler edinecek, Yaşam Yürüyüşü'nde farklı yürüyecek, Genç Girişimciler deneyimlerini sizlerle paylaşacak, Yurtdışı eğitimin artı ve eksilerini dinleyecek, önümüzdeki yılda bizi nelerin beklediğini öğreneceksiniz.
Rav’lara  sormak istediklerinizi not alın, sorularınızı yanıtlamaya hazır bekleyecekler.
Mizah sevenler unutulmadı; karikatür hakkında bilgi edinebilir, hekimlerin karşılaştığı mizahi olaylardan ders çıkarabilirsiniz.
Fotoğraf sanatı duayenleriyle Yolculuk'a çıkacak; Anadolu'da Davud'un yıldızı'na, Dialarla Kapadokya'yı yeniden keşfedeceksiniz.
Yahudi Mistizmiyle Sufizmin Etkileşimi'ne tanık olacaksınız. İnsan beyninde Laterizasyon artık sizin için bilmece olmayacak. İstanbul'da bir müzisyen konferansında ünlü müzik ustası sizlere seslenecek. Mini konserlerde  ses ve enstrüman eşliğinde seslendirilecek, Sefarad Müziğinden örnekler dinleyeceksiniz. İbrani Tiyatrosunda Anlam Tezatlarını öğrenecek, Farklılıklar'da konuğumuzla farklı boyuta taşınacaksınız. Eğitim Sisteminin çağdaşlığı'yla ilgili konuklarımız sizlere bilgi aktaracak. Hayatın Dansı'nda farklı adımlarla tanışacak, Yahudilikte Organ Bağışı ve Yahudilikte Tüp Bebek konularında aydınlanacaksınız. Şoa’dan kurtulan Ressam'ın film karelerinden etkilenecek, Limmud Kafe'de kahvenizi yudumlarken konuk yazarımızla Gündelik Hayatlar- Aşk ve Lunapark'la ilintili sohbetler yapabilirsiniz.  Yahudilik'e bu kez Rum, Müslüman ve Ermeni gözüyle bakacaksınız.
Eugenics etkisini uzun süre üzerinizde taşıyacaksınız.  Genç sanatçılarımızın film yapıtlarını izleyecek, belki ilk takı ve heykel inizi deneyimleyeceksiniz. Kendinizi bu Yahudi yolculuğunun neresinde görmek istiyorsanız,  Limmud'un sizi bir adım ötesine taşıyacağından kuşkunuz olmasın! Limmud Festivali Türkiye'de ilk kez ve yine sizler için heyecanla hazırlanmakta. Konuk ve katılımcılara ait geniş bilgi önümüzdeki günlerde aktarılacaktır.