Türkiye-AB müzakere masasindaAB`nin siniri yeniden çizili

Lüksemburg`da zorlu geçen pazarlık sonucunda Türkiye ile AB arasında uzlaşma sağlandı. Krizin aşılması üzerine, Türkiye`nin tam üyelik hedefi korundu. 3 Ekim günü dünya tarihinde yepyeni bir başlangıç oldu

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Türkiye, 3 Ekim günü, zorlu geçen pazarlıkların ve nefes kesen bir diplomasi trafiğinin ardından AB ile tarihi üyelik müzakerelerine başladı. Müzakere çerçevesindeki krizin aşılmasından sonra tam üyelik hedefi korundu. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki krizi aşmak için başta İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw olmak üzere diğer üst düzey yetkililer seferber oldular; krizin bir çıkmaza dönüşmesi engellendi. En fazla muhalefet yaratan AB üyesi Avusturya oldu.
Türk Hükümeti, diplomatlarla birlikte saatlerce müzakere çerçevesini inceledikten sonra onayını verdi. Dışişleri Bakanı Gül'ün, Lüksemburg'a varmasından kısa süre sonra İngiltere görüşmelerin 01.55'te resmen başladığını duyurdu. Başbakan Erdoğan: "40 yıllık AB hedefimizde en önemli merhaleyi geçtik. Türkiye, tarihi yürüyüşüne uygun dev adım attı. Bize güç veren milletimize teşekkürler" dedi.