Fransa İçişleri Bakanı Sarkozy, parti kongresinde Türkiye karşıtı imajını değiştirdi. Türkiye`nin Avrupa Birliği üyeliğine en sert şekilde karşı çıkan Sarkozy, iki gün süren parti kongresindeki konuşmasında Türkiye karşıtlığı tonunu yumuşattı
İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA), İngiltere hükümetine karşı 30 yıllık silahlı direniş sonrasında silahları teslim etmeyi kabul etti.
Kanadalı Emekli General John de Chastelain, IRAnın elinde olan tüm silahların teslim edileceğini açıkladı. Silah miktarını çok fazla olarak niteleyen general ellerinde havan ve füze tipi silahlar olduğunu söyledi.
IRA lideri silahların tamamının teslim edildiğini bildirdi. Analizcilere göre IRA tarafından gerçekleşen bu hareketten sonra barış çalışmaları başlayabilir. Tüm bu gelişmelere rağmen IRAnın siyasi kanadından Sinn Feeinin henüz ikna olmadığı açıklandı. İngiltere Başbakanı Tony Blair, IRAnın silah bırakmasını büyük bir gelişme olarak değerlendirdi.
IRAnın, 1997 yılından beri ateşkes içinde olduğu gözlemlendi. Ancak 2002 yılında, Sinn Feinin IRAnın silah bırakmada iş birliği içinde olmasını sağlayamaması üzerine anlaşma sona erdi.