Fransa ve İtalya`da teröre siki takip

Fransa İçişleri Bakanı Sarkozy, parti kongresinde Türkiye karşıtı imajını değiştirdi. Türkiye`nin Avrupa Birliği üyeliğine en sert şekilde karşı çıkan Sarkozy, iki gün süren parti kongresindeki konuşmasında Türkiye karşıtlığı tonunu yumuşattı

Röportaj
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz pazartesi sabahı, Fransız polisi terör eylemi şüphesi ile pek çok kişiyi gözaltına aldı. Baskın yapılan binalarda bilgisayar donanımları ele geçirildi.
Baskın, kişilere ait Internet, telefon ve video kontrolü ve terör eylemlerine katılanlara ağır ceza uygulanması kanunun  Fransız hükümetinden onay almasından sonra gerçekleşti. Haber kaynaklarından alınan bilgiye göre Paris’te en az 9 kişi Cezayirli teröristlerle bağlantılı olma gerekçesi ile tutuklandı. Yapılan araştırmaya göre tutuklanan grubun Fransa’da bir terör saldırısına hazırlandığı anlaşıldı. Anti-terör olayları ile ilgilenen Yargıç Jean-Louis Bruguiere olayı derinlemesine araştırdıklarını bildirdi.
Aynı zamanda, İtalya polisi de finansal ve lojistik destek veren bir grubun ev ve iş yerlerine baskın düzenledi. Tutuklananların Cezayirli teröristlerle ilişkileri olduğu saptandı.
Fransa ve İtalya polisinin tutuklamalarda iş birliği içinde olup olmadığı henüz belirgin değil. Ancak İtalya ve Fransa, son zamanlarda gündemde olan ve Usame Bin Ladin’e yakınlığı ile tanınan Cezayirli terör grubu GSPC’ye karşı geniş önlemler alıyor. GSPC terör örgütü, Kuzey Afrika’da 1992 yılında hükümet karşıtı olarak kuruldu.