Bank Hapoalim Türkiye`de

Dünyanın en zengin işadamlarından biri olan Sami Ofer`ın grubu Ofer ile Mehmet Kutman`ın sahibi olduğu Türk Holding Global Yatırım geçen hafta Galataport ihalesine verdikleri teklifi kazandı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail’in en büyük bankalarından olan Bank Hapoalim, Tel Aviv Borsası’na yaptığı açıklamada Türk bankası C Bank’ın hisselerinin çoğunu satın aldığını bildirdi

İsrail’in en büyük bankalarından olan Bank Hapoalim, Tel Aviv Borsası’na yaptığı açıklamada Türk bankası C Bank’ın hisselerinin çoğunu satın aldığını bildirdi. Bank Hapoalim bu sayede Türkiye’de büyük yatırımlar yapmayı planlıyor.
Banka tarafından yapılan açıklamada, Hapolaim’in C Kredi ve Kalkınma Bankası (C Bank) ile hisselerinin %50’den fazlasını satın almak için 113 milyon dolara anlaştığı belirtildi.
C Bank’ın kurucusu Damla Cıngıllıoğlu’nun bankada halen 47,5 milyon YTL’lik sermayesi bulunuyor. Bank Hapoalim, C Kredi ve C Bank ile yapılan ortaklıkla birlikte sermaye 200 milyon YTL’yi bulacak. Bank Hapoalim ile birlikte RP Capital Group da C Bank’ın sermayesine %7,5 oranında ortak oldu.
Yapılan ortaklık Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından onaylandıktan sonra resmiyet kazanacak.

İsrail finans sektörünün 35’i Bank Hapoalim’in
Bank Hapoalim’in aktif büyüklüğü 60 milyar dolar olup, %70’i halka açık bulunuyor. Hapoalim aynı zamanda Avrupa, ABD, Latin Amerika ve Uzak Doğu'da da bankalara sahip.
Bünyesinde bulundurduğu bankalar ise İsrail’de, Bank Otsar Hahayal, Bank Yahav, Bank Massad; yurtdışında, Signature Bank, Bank Hapoalim (İsviçre, Lüksemburg, Cayman Adaları, Latin Amerika) ve finansal alanda, Isracard, Poalim American Express, Europay, Poalim Capital Markets, Sura-Ha International, yatırım şirketlerinden ise  Clal Insurance Enterprises Holding, Industrial Buildings, Amot Investment.
İngiltere’de Poalim Varlık Yönetimi adındaki banka ise İngiltere, Avrupa, ABD Latin Amerika ve Avustralya'da faaliyetlerini sürdürüyor.