Gazzeli yerleşimcilere 1.5 milyar Şekellik ek bütçe

Filistin lideri Mahmud Abbas`un yaptığı açıklamaya göre Gazze-Mısır sınırı ancak uluslararası bir antlaşma imzalanırsa açılacakGeçtiğimiz pazartesi günü açıklama yapan Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas; Mısır ve Filistinlilerin, İsrail`in onayı olmadan geçiş noktasını beraber işleteceklerine dair spekülasyo

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Knesset’te pazartesi sabahı yapılan toplantıda, geri çekilme planı çerçevesinde yerleşim merkezlerini boşaltan yerleşimciler için 1.5 milyar Şekellik ek bütçe kararı alındı

Ek bütçenin ardından 3.5 milyar Şekeli bulan toplam bütçenin 1.2 milyarlık bölümü yerleşimcilere tazminat olarak verilecek. 1.2 milyarın 800 milyon Şekellik bölümü hak talep edenlere giderken, 300 milyonu iş yerlerine ve paranın geri kalan bölümü de geri çekilme masraflarını karşılamak amacıyla orduya verilecek. Bu bütçe, bölgeyi terk eden yerleşimciler için önceden kararlaştırılan 900 milyon Şekellik tazminata ek olarak onaylandı. 
Maliye Bakanlığı’ndan bir sözcünün yaptığı açıklamaya göre; Gazze Şeridi ve Batı Şeria’nın kuzeyini boşaltan yerleşimcilerden hak iddia edenlerin sayısının çoğalması ek bütçeyi gerekli kıldı. Geri çekilme Komitesi Başkanı Yonatan Bassi ise yerleşimcilerin hayat standartlarını koruma konusunda devletin söz verdiğini ve sözlerini tutabilmek için ek bütçenin gerekli olduğunu söyledi. 
Hükümetin gayrimenkul alımı için yüzlerce milyon Şekel harcadığını belirten Bassi, bazı alımların ise gereksiz olduğunu belirtti. Yerleşimcilerin bir bölümü hala nerede yaşayacaklarına karar verebilmiş değil. Yerleşimciler için iki yeni yerleşim alanı hazırlatan Bassi, kaç ailenin bu yeni yerleşim alanlarına taşınacağını kestiremediğini söyledi. Yerleşimciler nerede yaşayacaklarına dair karara varamadıklarından dolayı, her yerleşimci için birden fazla yerleşim alanı seçeneği hazırlanıyor.