İzzet Bana & Estreyikas d`Estambol turnede

Sanatçı Tan Oral`ın "Yüz Yüze" adlı sergisi 22 Eylül Perşembe günü saat 1900`da verilecek bir kokteyl ile Schneidertempel Sanat Merkezi`nde açılıyor. Portre çizimlerinden oluşan sergide şu ya da bu nedenle Tan Oral`ın kalemine takılan, tanıdık, tanımadık yüzlerce yüz çizimi bir araya getiriliyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

4. "Festiladino" "Yeni Judeo-Espanyol Müzik Yarışması" bu yıl  22 Eylül Perşembe gecesi İsrail’in Kudüs kentinde  gerçekleştirilecek. Moni Moreno Ermoza,  Eli Matityahu, Matilda Koen-Sarano,  Ziva Almagor ve Roni Weiss’ten oluşan organizasyon yöneticileri ve seçici kurul, adaylardan arasından  Meksika’dan katılan Amalia Baruh ve Katy Levy’nin "Bendiços Los Dichos" adlı çocuk şarkısının finale kaldığını açıkladı.
Koro Şefi İzzet Bana, "Daha evvelce "Festiladino" Organizasyonuna verdiğim demo çekim ve son yapmakta olduğumuz CD’den birkaç parça örneğini vermem neticesi ile korom beğenildi. Çocuk formundaki bu şarkıyı "Estreyikas d’Estambol" grubu tarafından seslendirilmesi istendi. Notası ve şarkı sözleri tarafımıza yollandı ve çalışmalara başladık. Ayrıca o gecenin onur konuğu olarak ta artistik bölümde "Mahzoret" dedikleri "bir buket "Selihot potburisi" de grubumuz tarafında seslendirilecektir" açıklamasında bulundu.
Oluşturulma aşamasından itibaren çocuklarına destek veren aileler, söz konusu  etkinlikte de desteklerini sürdürüyorlar.  35 kişilik koro, organizasyonun 15 kişilik isteğe karşı Bana’nın ricası üzerine 20 kişiye çıkarıldı.