UÖMO mezunlari ve velilerine ÖSS başarilarinin sirrinı

Sanatçı Tan Oral`ın "Yüz Yüze" adlı sergisi 22 Eylül Perşembe günü saat 1900`da verilecek bir kokteyl ile Schneidertempel Sanat Merkezi`nde açılıyor. Portre çizimlerinden oluşan sergide şu ya da bu nedenle Tan Oral`ın kalemine takılan, tanıdık, tanımadık yüzlerce yüz çizimi bir araya getiriliyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Uzman eğitim kadrosu, çağdaş eğitim programı ile kendine güvenen ve geleceğini planlayan bireyler yetiştirmeyi  hedefleyen Ulus Özel Musevi Okulları öğrencileri bu yıl ÖSS’de üstün başarı göstererek Türkiye’nin en seçkin  üniversitelerine girmeye hak kazandılar

Mezunlara başarılarının sırrını sorduk:

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne giren UÖMO okul birincisi Fiona Matalon: "Okulda öğretmenlerimle birebir çalıştım ve çok stresli olduğum bu zor dönemde akademik ve manevi olarak her zaman onların desteğini yanımda hissettim. Okulumun sunduğu imkanlar için teşekkür ediyorum."

Sayısal alanda  en yüksek puanı alarak Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’ne girmeye hak  kazanan Beni Surijon:  "Başarımı okulumdaki motive edici ortama, öğretmenlerime ve arkadaşlarımla olan yakın birlikteliğime ve tüm lise öğrenimim boyunca aldığım ÖSS destek çalışmalarına bağlıyorum."

ÖSS destekli,araştırma ve sorgulamaya dayalı eğitim sisteminin sonucu olarak bu yıl öğrencilerin hedeflenen başarıya ulaştığını belirten UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi: "Okulumuzda 9.cu sınıftan itibaren ÖSS çalışmalarına başlanıyor, Danışman Öğretmenlik sistemimizle öğrencilerimizin çalışmalarını düzenli olarak takip ediyor, meslek  tanıtımları yapıyor ve yaz dönemi, staj imkanı sağlayan Kariyer Ofisi’le öğrencilerimizin bilinçli olarak alan ve meslek seçimi yapmalarını sağlıyoruz. Tabii ki bu uzun süreç içerisinde en büyük destekçimiz velilerimiz"diyerek başarıda okul, öğrenci, veli işbirliğinin  önemini vurguladı.

ÖSS Başarısı ile ilgili bazı UOMO veli görüşleri:

Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü Burslu kazanan Suzi Gülerşen’in Annesi Beti Gülerşen: "Öğrencilerini kendi çocukları gibi benimseyen UÖMO Yöneticileri ve Öğretmenleri, üniversiteye hazırlama konusunda da son derece profesyonelce çalıştılar. Tercih döneminde de ailelere çok yardımcı oldular, destek verdiler." dedi.
"Okulda yapılan ÖSS’ye yönelik çalışmalardan çok memnun kaldık. Kızımız dışarıdan hiç yardım almadan Türkçe’den sadece bir yanlış çıkardı." diyen, İTÜ İşletme Fakültesi (SUNY)’ni kazanan Lisya Tokatlılar’ın Annesi Beti Tokatlılar kızının ÖSS’deki başarısında okulun payının büyük olduğunu belirtti.
 Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazanan Lora Yanarocak’ın Babası Hayim Yanarocak ise "’Araştırmak, tanımak ve bu konuda ısrarcı olmak!’. Kızım hangi eğitimi alırsa ve hangi mesleği uygularsa başarılı ve mutlu olacağını,  bu okulda tam anlamıyla öğrendi. Sonuç olarak da, ilk tercihini kazandı. Şimdi mutluluktan uçuyor, tabii bizler de.." sözleriyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.
İTÜ Çevre Mühendiğini kazanan Meyzi Birant’ın Annesi Beti Birant ise: " Meyzi UOMO’da aldığı eğitimle İTÜ’lü oldu ve bizleri çok mutlu etti. Şimdi hedefimiz hazırlık sınıfını atlaması.Bunu yapacağına inanıyoruz çünkü okulda aldığı İngilizce’ye çok güveniyoruz." diyerek duyduğu memnuniyetini aktardı.
İTÜ İşletme Fakültesi (SUNY)’ne giren Denis Fins’in Annesi Şeli Fins ise: " Denis’in ÖSS başarısını sadece UÖMO’ya bağlıyorum. Psikolojik ve akademik yönden öğrencilerle bire bir ilgilenildiğini gördüm. Kardeşini de Denis’e danışarak bu yıl UÖMO’ya kaydettirdim " diyerek görüşlerini bildirdi.
 
UÖMO öğrencileri seçkin üniversitelerin hazırlık sınıflarını atlıyor!     

Sabancı Üniv. İktisadi ve İdari Bilimler Fak.Sanat ve Sosyal Bilimler Bölümü’ne girmeye hak kazanan İlker Ancel hazırlık sınavını geçmeyi başardı. "UÖMO’da iki sene okumama rağmen çok şey kazandığıma inanıyorum. İngilizce’de edebiyat konularının işlenmesi, sınavların kompozisyon şeklinde yapılması çok verimliydi.Ayrıca almış olduğum farklı gramer eğitimiyle de bu sınavda başarılı oldum .Okulumun ilerleyen senelerde daha büyük başarılara imza atacağına inanıyor bana bu eğitimi veren tüm öğretmen ve yöneticilerime teşekkür ediyorum"  diyen Ancel’in bu görüşlerini UÖMO İngilizce Bölüm Başkanı Engin Arık’la paylaştık.   
UOML’nin giderek artan OSS başarısının yanısıra çok iyi İngilizce bilen mezunlar verdiğini görüyoruz. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?
Engin Arık: Bu başarının temelinde her yıl güncelleştirilen bir İngilizce programı ve öğretmen faktörünü görüyorum. İngilizce bölümü olarak ilköğretimden liseye % 65’i yabancı olan,  yaptığı işten hem gurur duyan hem de büyük zevk alan 14  kişilik bir ekip var.  Öğretmen faktörü çok önemli. İyi bir öğretmen yetmiyor. Tutkulu bir öğretmen gerekiyor. Program bazında ise sadece UOML’ye has özel çalışmalarımız var.

Mezunlarınız eğitim yaşamlarında İngilizce bilgilerinden nasıl faydalanıyorlar?
Engin Arık: Mezunlarımızın aldığı yolu takip etmek işimizin en keyifli yanı. Hedefimize ulaşmanın coşkusunu yaşıyoruz. Eğitimine yurt dışında devam eden mezunlarımız artık İngilizce öğrenmek için zaman kaybetmiyorlar. Yurt içinde İngilizce eğitim yapan bir üniversiteye giren mezunlarımız ise Hazırlık sınavında başarılı oluyorlar. Örneğin, son olarak 2004�� mezunu İlker Anjel Sabancı Üniversitesi Hazırlık sınavında başarılı oldu.

UOML deki İngilizce öğretimi ile ilgili son olarak ne söylemek istersiniz?
Engin Arık: Bir şeyi başarmak için yeterince nedeniniz varsa, mutlaka bir yolunu bulursunuz. Kadro olarak bizim yeterince tutkumuz var, öğrencilerimize de bu tutkuyu aşılıyoruz. Sonuç doğal olarak "başarı" oluyor.