ABD, İsrail yardimini geri çevirdi

İsrail Ordusu`nun pazartesi sabahı saat yedide İsrail ve Gazze Şeridi arasında yer alan Kissufim Geçidi`ndeki kapıyı kilitlemesiyle, İsrail`in Gazze`deki 38 yıllık askeri yönetimi sona erdi. Ordu geri çekildikten sonra sinagoglar yakıldı

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail Radyosu’nun geçtiğimiz cuma günkü haberine göre ABD, özel bir El-Al uçağıyla New Orleans’a yardım gönderen İsrail’in daha fazla yardım gönderme talebini reddetti. Geçtiğimiz salı günü ABD’ye gönderilen Boeing 747 kargo uçağı, gıda, su, çadır, bebek bezi ve bebek ilacı içeren 90 ton yardım taşıdı. Başka bir El-Al uçağı ise Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkililerini ABD’ye götürdü.
CEO Haim Romano "El-Al, bütün dünyaya yardım etmeye gönüllüdür. Bütün insani yardımlarda yer almaktan ve elimizden geldiğince yardım etmekten dolayı gururluyuz" açıklamasında bulundu.
 İsrail Ticaret Odası Federasyonu da yardım çabalarına katkıda bulundu. Federasyonun yeni genel müdürü Yehezkel Daskal  "Ben, yardımların yalnızca devletten değil, özel sektörden de gelmesi gerektiğine inanıyorum. ABD ve Amerikan halkı senelerdir İsrail’e gerçek bir dostluk örneği sunmuştur. Şu anda karşılığını gösterme zamanı. Çünkü şimdi onların ihtiyacı var” diyerek düşüncelerini iletti.
New York’taki UJA Federasyonu ise, eyalet valisi George Pataki önderliğinde hazırlanan bir plan doğrultusunda yaklaşık 5.000 kasırga mağduruna her anlamda yardımcı olacağını belirtti.
Geçtiğimiz pazar günü belirlenen rakamlara göre, yaklaşık 3.000 New York Yahudisi kasırga mağdurlarına 700.000 Dolarlık yardım toplarken Kuzey Amerika’daki Yahudi cemaatleri 4 Milyon Doları aşkın bir yardım sağladılar. Houston Yahudi Federasyonu ise 15.000 kasırga mağduruna barınacak yer ve gıda bulma konusunda gönüllü oldu.