Derneklerimizde Roş Aşana hazirliklari

İbrani takvimine göre 5766 yılına girişimizi simgeleyen Roş Aşana bu sene4-5 Ekim günleri sinagoglarda dualarla karşılanacak. Yeni bir yıla girerken hayır kurumlarımız hazırladıkları kart ve armağanlarla dost ve akrabalarının yeni yıllarını kutlamak isteyenlere vesile olacak. Tüm kurum yetkilileri dağıtımlarda meydana gelebilecek

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

> Öğrencilere Yardım Derneği (Mişne Tora)
Birçok öğrenciye eğitim bursları temin ederek onlara manevi ve kültürel destek sağlayan Öğrencilere Yardım Derneği’nden seçeceğiniz hediye ile, destek alan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve daha iyi yetiştirilmelerine  katkıda bulunacak ve yakınlarınızı sevindireceksiniz.
Mişne Tora’nın seçenekleri içinde yeni yılın tatlı geçmesi dilekleriyle  çikolata doldurulmuş duvar saati, cam kase, antik küllük, dantel şekli verilmiş ayaklı porselen şekerlik, üç bölmeli zeytin tabağı, çiçek desenli dikdörtgen tabak, badem ezmesi doldurulmuş renkli camlı kase ferforje ayaklı kase, antik meyvelik,Versace Bonboniaire, ve tebrik kartları bulunmakta. Ayrıca ÖYD, bağışlarını mütevazı bir şekilde gerçekleştirmeyi arzu eden bağışseverler için de öğrencilerin başarılarını simgeleyen Takdir ve Teşekkür  belgesi adı altında iki seçeneğin yanı sıra Bir Kitap Bir Hayat, Bir Burs Bir Gelecek adını verdikleri birer şilt hazırladılar. Ayrıca Dernek bu sene bir yenilik daha yaparak "Hayatımızın Aynası" adlı bir belgeyi de katkıda bulunanlara sunuyor.

Tel: (0212)230 90 27
230 90 55낰 29 37
Faks: (0212) 241 72 74,

e- posta: misnetora@yahoo.com

>İhtiyarlara Yardım Derneği
İhtiyarlara Yardım Derneği yetkilileri, Beyaz Melekler ve pansiyonerlerin desteği ile sevenlerinin bayramlarını kutlamak isteyenlere  geleneksel  çiçekli ve normal tebrik kartlarının yanı sıra  çeşitli hediyelikler hazırladılar. Bronz, gümüş, altın, platin yaşam destek sertifikaları, bayram  yemek destek sertifikası, Şalom gazetesi senelik aboneliği, Dantelacı filminin DVD’si bağış karşılığında  bağışseverlere ulaştırılacak. Obje grubunda ise Şabat ekmeği tahtası, Şabat mumluğu, kare nazarlık, iş, ev ve sağlık duaları, çocuklara kumbaralar, mozaik ve otantik kandiller, kelebek desenli üçlü mini kupa, üç bölmeli küçük ve büyük boylarda çerezlik, cam sürahi, 6’lı cam bardak takımı, kahverengi ve siyah renklerde deri saplı, kapaklı servis tabağı, egzotik heykeller, 7 parçadan oluşan Murano seti, kapaklı Murano pasta kabı bulunmakta. Gümüş kaplama vazo, şekerlik, modern şamdan, sürahi, meyvalık, kuru yemişlik, tuzluk-biberlik seçenekler arasında. Ayrıca suni ve canlı aranjmanlar  da hazırlandı. 
Tel: (0212)238 94 94 Fax: (0212)253 02 01, 
e-posta:

iyd.tr@superonline.com   www.iyd.org.tr

>Matan Baseter – Barınyurt
Yaklaşık  iki yüz yoksul aileye bir çok konuda yardım elini uzatarak gereksinimlerine  katkıda bulunmaya çalışan Matan Baseter; aynı zamanda  yüze yakın pansiyonerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak bir ev ortamında barınmalarını  sağlayan  Barınyurt, birleşik bir kurum olarak  bağışseverlerin katkılarıyla bu işlevini yerine getirebilmekte. Matan Baseter- Barınyurt bu yıl ihtiyaç sahiplerinin bağışlarınızdan daha fazla yararlanabilmesini sağlamak amacıyla üç farklı yardım paketi sunmakta. İlk seçenek Giysi Paketi, ikincisi Bayram Özel Paketi, üçüncü seçenek ise Aylık Gıda Paketi. Yardım paketi bağışlarınız, yakınlarınıza gönderilecek olan sembolik bir hediye ile bilgilendirilecek.
Tel: (0212) 244 13 53-
249 79 37 - 249 56 64, 
Faks: (0212) 293 60 22,
e-posta:
mbaseter@nevesalom.org

> Balat Or - Ahayim Hastanesi
Balat Or-Ahayim Hastanesi  Vakfı Pembe Melekleri  bu yılda  kalıcı hediyeler  hazırladılar. Tebrik kartlarının yanısıra  Roş Aşana’nın simgesi olan  ve Pembe Meleklerin yaptığı elma tatlısının bulunduğu kase, çocuklar için hazırlanmış junior set, şarap, krokanla doldurulmuş beyaz servis tabakları, çok amaçlı kullanılabilecek lokum dolu porselen tabak, kestane tatlısı ve beyaz şeker ile doldurulmuş porselen pasta tabağı ve çiçekli bir tabak üzerinde iki adet şarap, krokan, reçel dolu iki fincan ve içi kestane şekeri doldurulmuş kese olan bir set seçenekler arasında.
Tel: (0212) 292 04 60 (Pbx), 
Faks: (0212) 251 66 67
Detaylı bilgi için:
www.orahayim.com

> İzmir İhtiyacı Olanlara
Yardım Gönüllüleri (İyi Niyet)

İzmir’de ihtiyaçlı olanlara her türlü yardımı sağlayan İzmir İhtiyacı olanlara Yardım Gönüllüleri Hanımları günün anlam ve önemini belirten tebrik kartlarının yanı sıra bu yıl bir değişiklik yaparak Roş Aşana Bayramı için Talet kılıfı ve kipa takımları hazırladılar. Tel: (0232) 464 49 98- 465 05 35- 243 50 59

> Gözlem Gazetecilik
Basın ve Yayın A.Ş.

Şalom Gazetesi’nden dostlarınızın bayramını kutlamak amacıyla yapacağınız kitap hediyesinin yanısıra, 3 aylık, 6 aylık, 9 aylık, 1 senelik gazete aboneliğini de armağan edebilirsiniz.
Tel: (0212) 231 92 82 - 240 41 44
Faks: (0212) 231 92 83, 
Abonelik için:
abone@salom.com.tr, kitaplar için: kitabevi@salom.com.tr.


> Yetimleri Koruma ve  Barındırma Derneği  (Orfelina)
Yetimleri Koruma ve Barındırma  Derneği’nde seçeceğiniz  bir armağan ile himayelerinde bulunan çocukların geleceğine katkıda bulunacak, dostlarınızın ve sevdiklerinizin yeni yıllarını kutlayabileceksiniz.  Yetimleri Koruma ve Barındırma  Derneği’nde tüm yıl bulabileceğiniz  Bar-Mitzva, Bat- Mitzva, düğün, nişan, bebek albümleri, dekoratif çerçeveler, mama seti,yeni doğan  bebek setleri, bebek, çocuk, ev ve işyerleri için bereket duaları ve geleneksel kartların yanı sıra  Roş-Aşana  dolayısıyla  değişik hediyeler hazırlandı. Altı emaye üstü porselen çaydanlık seti, baharatlık seti, çiçek desenli tepsi, kahvaltı, pasta, peynir ve salata servis setleri, zeytinli, limonlu, havuçlu salata tabakları, dekoratif kek kapları, çok amaçlı küçük kaseler ve büyük meyve tabakları  şamdanlı ve yıldızlı gümüş ayna, çerçeveli 10 emir yardımseverlerin beğenisine sunuldu.

Tel: (0212)231 12 46/296 46 16냰 45 97,
Faks: (0212) 296 46 17