Filistinli meclis üyesi İsrail`e düzenlenen saldirilari finanse etm

İsrail`in Gazze`den geri çekilme planının gerçekleşmesinden sonra bölgede farklı gelişmeler meydana geldi. The Jerusalem Post gazetesine verilen bilgiye göre, üst düzey güvenlik yetkilileri İsrail`in Gazze`den çekilmesinden sonra bölgede geniş çapta kontrol başlattı. Güvenlik görevlileri yerleşim birimlerini tek tek gezdiler

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail Askeri Mahkemesi Filistinli meclis üyesi Hussam Kader’i, terör örgütü mensubu olmak ve terörü finanse etmekten suçlu buldu. Kader’in önlenebilmiş  intihar saldırılarından bazısının planlayıcısı olduğu kanıtlandı

43 yaşındaki Hussam Kader'in, İsrail askeri savcısıyla anlaşma yapmak üzere suçlarını itiraf yoluna gittiği belirtildi. Kader 1996'dan beri Filistin meclis üyesi.
İsrail Ordusu kaynaklarına göre; Hussam Kader 2003 Mart ayında yakalandığında Batı Şeria'da militan grup oluşturmak, bu gruba silah temini için para akışını sağlamak ve planlarından haberdar olduğu saldırıları yetkililere bildirmemekten suçlu bulundu.
Kader'in oluşturduğu terör grubu Batı Şeria'daki İsraillilere yönelik terör girişiminde bulunmak üzere Ocak 2003'te 2 kez intihar bombacısı yolladı, fakat güvenlik güçleri bu eylemleri engellemeyi başardı.
Kader,  Mahmud Abbas'ın da uzun süre mensubu olduğu ve bir dönem yönettiği El Fetih’in gençlik kolunun 1980’lerde liderliğini yapmış ve karışmış olduğu eylemlerden ötürü tutuklanmıştı. O dönemde  18 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Hussam Kader diğer bir kaç yüz Filistinli ile birlikte karıştığı olaylardan ötürü 1988 yılında sınır dışı edildi. 1994’de İsrail- Filistin barış süreci başladığında Batı Şeria'ya geri döndü.
İsrail Askeri Mahkemesi'nin yayınlanan kararı şöyle:
"Askeri Mahkeme Filistin Meclis Üyesi Hussam Mahmud A'Rahman Kader'i itirafında da bulunduğu 3 ayrı iddiadan suçlu buldu. Ana başlıklar halinde olmak üzere: Nablus'da terör birimi kurma, para  yardımı sağlama ve 2 kez intihar saldırısı düzenlemektir. Ayrıca Kader, Braha'da İsraillilere düzenlenen intihar saldırısının planlarını bilmesine rağmen Filistin ve İsrail güvenlik güçlerine bildirmeyerek önlenmesine çalışmamıştır. Mahkeme, İsrail hedeflerine saldıran Filistinli terör örgütlerine para aktarılması hususunda en büyük desteği sağlayan Kader'i tüm iddialardan suçlu bulmuştur. Savunma makamı ile savcılığın anlaşma yoluna gitmesi ışığında Kader suçlarını itiraf etmiştir. Yargılama sürecinin nihai kararı 23 Kasım’da belirtilecektir."
 Filistinliler, Meclis Üyesi Hussam Kader'in cezasını kaldırmak üzere uluslararası kampanya başlattılar.