Yahudi nağmeleri Galata`da

İstanbul`da ilk kez dört yıl önce düzenlenen "Yahudi Kültürü Avrupa Günü" nün dördüncüsü için tüm hazırlıklar tamamlandı. 4 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek etkinliklerin adresi bu yıl Galata olarak belirlendi. İlk kez 1996`da Fransa`da düzenlenen etkinlikler, tüm Avrupa ülkelerinde yöresel Yahudi tarihini, dini mek

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

 

Avrupa’nın 26 ülkesinde aynı  gün gerçekleştirilecek olan etkinliklerin bu yılki teması "Mutfak Kültürü" olacak. Bu amaçla  Galata Kulesi Meydanı’nda bir sokak mutfağı kurulacak. Semtteki bazı lokanta ve kafelerde Sefarad yemeklerinden tatlar sunulacak.
4 Eylül Pazar günü 10:30- 19:00 arasında gezilebilecek başlıca mekanlar; Neve Şalom Kültür Merkezi, Aşkenaz Sinagogu, İtalyan Sinagogu, Schneidertempel Sanat Merkezi, 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi ile Osmanlı Bankası Müzesi’dir. Gün boyunca gezilebilecek bu mekanlarda dinletiler, sergiler, kısa metraj film gösterisi ile bir panel gerçekleşecek. Galata Kulesi Meydanı bu yıl gerçek bir şenliğe dönüşecek.
"Yahudi Kültürü Avrupa Günü" nün (YKAG) bu yılki Türkiye Koordinatörü İzel Rozental etkinlikle ilgili olarak; "Gösterilen ilgi üzerine etkinliği yine Galata’da düzenliyoruz. Ama en büyük hedefimiz ileriki yıllarda bunu Türkiye geneline yaymak. Türkiye kültür zenginliğinin önemli bir bölümünü oluşturan Yahudi Cemaati’nin toplumun geniş bölümü tarafından daha iyi tanınması gerektiğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili diğer yazılar için;

Galata'da Yahudi Nağmeleri, Lezzetleri/ 4.Yahudi Kültürü Avrupa Günü >>>

Galata'da yürekler Yahudi nağmeleriyle coşacak...>>>