Aldo Perahya`nin Anisi Çok Güzel Yaşatiliyor!

Viktor APALAÇİFarklı kültürden gelen iki insanın, İrlanda kökenli bir Amerikalı kadın ile göçmen olarak Londra`da yaşayan Beyrutlu bir Arabın yasak aşkını anlatan film, sınıf ayırımı, iletişimsizlik, sevginin tükenişi, vefasızlık, yalnızlık temaları üzerine özgün şeyler söylüyor. 11 Eylül sonras

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Vedat LEVENT

Pazar günü Büyükada Yıldırım Spor Klübü tesislerindeydik... Hava muhalefeti dolayısıyla o alıştığımız doluluğundan biraz uzak bir görüntü vardı. Yine de deniz, Çeşme’yi aratmayacak bir temizlikte ve serinlikteydi. Heyecanla beklenen 3.Aldo Perahya futbol turnuvasının finali gerçekleşecekti. Klüp, tam bir festival havasındaydı, zira her yer rengârenk süslenmişti

Saat 1.30’da ilk önce 3.lük – 4.lük maçı oynandı. Finale çıkmasına kesin gözüyle bakılan Babalar ve Oğullar takımı, Cumartesi günkü yarı finalde Arachnafobia ekibine kaybetmiş ve 3.lük maçı için Kartallar ekibiyle eşleşmişti. Çok heyecanlı geçen ve birbirinden güzel gollerin atıldığı maçta Babalar ve Oğullar ekibi bronz madalyayı kaptı. Ekibin Maccabiat deneyimli genç oyuncuları Semih, Yaşar ve Vedat oynadıkları oyunla göz doldurdular.
Saat 3’ü vurduğunda sıra final karşılaşmasına geliyordu. Turnuvanın en güzel top oynayan iki takımı; Arachnafobia ile Çakallar karşı karşıya geliyordu. Yaklaşık 100’e yakın kişinin izlediği maç, oyuncuların teker teker sahaya davet edilmesi ile başladı. YSK Başkanı Yaşar Bildirici, iki takıma şans diledi ve başlama vuruşunu yaptı.
Gerçekten de sahada oynanan futbol izleyenlere çok keyif verdi. Başabaş geçen bir 20 dakikadan sonra Arachnafobia ekibi teker teker golleri bulmaya başladı. Turnuva boyunca Sami Tarablus, Faruk Kohen, Selim Saporta ve Can Çakırer’den kurdukları sağlam defans bloğuyla dikkatleri üzerlerine çekmişlerdi zaten. Ayrıca kalecileri Sami, yarı finale kadar hiç gol yememişti. Finale kadar oynanan 4 maçta sadece 5 gol yeyip 30’a yakın gol atmışlardı. Keza, 20.ci dakikadan sonra turnuvanın gol kralı Alper Morhayim’le goller bulan ekip, yorgunluğun da başgöstermesiyle Çakalların oyundan biraz kopmalarına sebep oldu ve maç 7ǂ gibi net bir skorla sona erdi.
Çakallar da uzun süredir beraber oynayan arkadaşlardan kurulu bir ekip. Çok teknik oyunculara sahip. Onlar da son 4 maç 30’a yakın gol atmışlardı. Forvet oyuncuları Aslan ve Rudi, Arachnafobia’dan Alper Morhayim’le gol krallığı için çekişiyorlardı. Ama heyecan, yorgunluk ve biraz da konsantrasyon eksikliği finalde kaybetmelerine yol açtı. Yoksa çakallar da çok güçlü bir ekipti ve final maçında oynadıkla açık futbolla resmen biz izleyenlere bir resital sundular. Bu bağlamda Pazar günü oynayan tüm ekiplere sonsuz teşekkürlerimizi tekrardan iletiyoruz.
Biraz da düzenlenen organizasyondan bahsedelim. Bu sene 3.cüsü düzenlenen Aldo Perahya turnuvası tam bir festival havasında geçti. Folklor gösterileri, ponpon kızların Brezilya dansları, şarkılar, ödül töreni... Herşey tam bir karnaval havasındaydı.
Rahmetli Perahya’nın anısı çok güzel bir şekilde yaşatılıyor. Organizasyonun bu kadar büyümesinde ve kökleşmesinde bay Aldo’nun oğlu Rıfat Perahya başta olmak üzere YSK Başkanı Yaşar Bildirici ve Yıldırımspor futbol komisyonunun çok büyük emeği var.
Burada sözü özellike Futbol komisyonundan Aslan Kohen, Aydın Yafet, Bensi Elmas, Lazar Behar ve İzak Bahar’a getirmek istiyorum. Bu insanlar gerek iki kıştır yürüttükleri YSK Futbol Okulu projesi olsun, gerekse Aldo Perahya turnuvası olsun, yaptıkları herşeyi canla başla gerçekleştiriyorlar. Yaptıkları işi seviyorlar ve sevdiriyorlar. Bu kişiler sayesinde cemaatimiz gençleri futbolu en doğru şekilde öğreniyorlar ve en güvenli şekilde pratik ediyorlar. İleride yeşil sahalarda top koşturacak gençlerimizi görürsek şaşırmayalım zira her şey bu yukarıda saydığım vefakâr kişiler sayesinde oluyor.
Şalom spor ekibi olarak cemaatimiz gençlerine geçen emeklerinden dolayı hepsine buradan ayrı ayrı teşekkür ediyor ve onları tebrik ediyoruz!

ALDO PERAHYA KİMDİR?
12 Ağustos 1946 istanbul doğumlu  Aldo Perahya ingiltere’de  yapmış olduğu yüksek öğrenimden sonra iş hayatına otomotiv dalında başladı; Rafine Billur Tuz ve İfa Tekirova Beach Otel’in kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesi olarak devam etti.
Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Aldo Perahya, kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesi bulunduğu, çok sevdiği 1907 Fenerbahçe Derneği’nde sosyal sorumluluk bilinci ile özverili çalışmalar yaptı. Spora olan tutkusu ve gençliğe olan güveni ile türkiye jimnastik  federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliği yaptı ve Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu’nda görev aldı.
Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olmaktan her zaman gurur duyan Aldo Perahya uluslararası platformda, Türkiye ve Türk insanını  gururla  temsil etti ve öne çıkardı. Günlük yaşamında spora çok önem veren Aldo Perahya, kayak, su kayağı, tenis, masa tenisi dallarını da hobilerine ekledi.
Nadine Perahya’nın eşi, Alp ve Rıfat’ın babaları Aldo Perahya, 4 Ağustos 1997 tarihinde toprağa verildi.
Alçak gönüllü, hümanist ve insanlara saygısı olan değerli insan Aldo Perahya’nın Türk iş ve spor camiasında eksikliği büyük bir boşluk bırakdı.