Kfar Darom`da şiddet

Viktor APALAÇİFarklı kültürden gelen iki insanın, İrlanda kökenli bir Amerikalı kadın ile göçmen olarak Londra`da yaşayan Beyrutlu bir Arabın yasak aşkını anlatan film, sınıf ayırımı, iletişimsizlik, sevginin tükenişi, vefasızlık, yalnızlık temaları üzerine özgün şeyler söylüyor. 11 Eylül sonras

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

Kfar Darom’un geçtiğimiz perºembe günü boºaltılması sırasında yerleºimin sinagogunda gerçekleºen ºiddetli saldırıların sorumlularına iliºkin ºikayetler baºladı. Kfar Darom’da 70 asker ve polis hastanelik oldu, 14 protestocu ciddi ºekilde yaralandı.

Ordu sözcüsünün ofisinden yayınlanan video görüntülerinde, yerleºimcilerin attıkları  kimyasal maddelere hedef olan askerlerin acı içinde bağrıºtıkları ve kıyafetlerini çıkarmaya çalıºtıkları görüldü.
Kfar Darom’un boºaltılmasına fiilen bulunan İsrail Ordusu’ndan General Yomtov Samia,   boºaltma sürecinin en çok sorun yaratan Kfar Darom deneyiminden sonra,yerleºimcileri ºiddet kullanılmaması konusunda uyardı.
Baºsavcı Menahem Mazuz, tutuklanan birçok suçlunun savcılığa verileceğini söyledi. Kfar Darom’un son protestocuları  da perºembe gecesi geç saatlerde bastırıldı. Diğer yandan Gazze’yi boºaltan bir grup yerleºimci geri çekilmeyi ellerinde taºıdıkları sloganlı posterlerle protesto etti. Orta yaºlı bir kadın bir televizyon röportajı sırasında evinden çıkarıldıktan sonra gidecek yeri olmadığını söyledi.
Aynı gün, güvenlik güçleri Kfar Darom, Netze Hazani, Neve Dekalim, Gan Or, Shirat Hayam ve Kfar Yam’ı boºalttı ancak Kfar Darom boºaltmanın en zorlu geçen bölgesi oldu.
Perºembe gecesi 1850 yerleºimci ve protestocunun Neve Dekalim’i terk etmesinden sonra yerleºim tümüyle ıssız bir mekana dönüºtü.
Güvenlik görevlileri ªabat’ın baºlangıcına kadar boºaltma eylemine devam etti. General Dan Harel, "Güvenlik görevlileri birçok aileyi bölgeyi terk etmeye ikna  konusunda baºarılı oldular. Yerleºimciler de  bize yönelik ºiddet ve nefret giriºimlerinde bulunmadılar" dedi.