Gazze`den sonra Bati Şeria

Viktor APALAÇİFarklı kültürden gelen iki insanın, İrlanda kökenli bir Amerikalı kadın ile göçmen olarak Londra`da yaşayan Beyrutlu bir Arabın yasak aşkını anlatan film, sınıf ayırımı, iletişimsizlik, sevginin tükenişi, vefasızlık, yalnızlık temaları üzerine özgün şeyler söylüyor. 11 Eylül sonras

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

Gazze Şeridi’nde yer alan yerleşimlerin boşaltılmasının tamamlanmasının ardından, İsrail Ordusu Batı Şeria’ya yöneldi. Salı sabahın erken saatlerde Sa-Nur yerleşim birimine giren güvenlik güçleri, burada çeşitli grupların direnişi ile karşılaştı. Kendilerini sinagoga veya okula kapatan grupların tahliyesi öğleden önce tamamlandı. Eski bir polis karakolunun çatısında toplanan ve en sıkı direnişi gösteren grubun kontrolü de, öğle saatlerinde ele geçirildi.
Homeş’de ise farklı bir manzara dikkat çekti. Yaklaşık olarak 100 kadar genç kız, yerleşim birimini boşaltmaya gelen güvenlik güçlerine direndiler. Başlarda, kadın direnişçilere kadın askerler karşılık vermeye çalıştı. Ancak başarılı olamamaları nedeniyle, erkek askerler devreye girip kontrolü ele aldılar. Homeş’in tahliyesi öğle saatlerinde sona ererken, üç gösterici tutuklandı.