Büyükada Turing`de Maftirim konseri

Viktor APALAÇİFarklı kültürden gelen iki insanın, İrlanda kökenli bir Amerikalı kadın ile göçmen olarak Londra`da yaşayan Beyrutlu bir Arabın yasak aşkını anlatan film, sınıf ayırımı, iletişimsizlik, sevginin tükenişi, vefasızlık, yalnızlık temaları üzerine özgün şeyler söylüyor. 11 Eylül sonras

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

7 Ağustos tarihinde hava muhalefeti dolayısıyla ertelenen  Orhan  Sevsar yönetiminde Büyükada Türk Sanat Müziği Korosu ile Hazan Menahem Eskenazi yönetimindeki Maftirim Korosu’nun konseri 21 Ağustos Pazar akşamı gerçekleşti.

Büyükada Turing Kültür Evi’nde verilen konsere Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden başta olmak üzere adalılar ve ada dışından gelen misafirler büyük ilgi gösterdiler. Seslendirilen bazı Türk Sanat Müziği eserlerinin müzik ve söz yazarlarının bulunması konsere ayrı bir renk kattı. Konser her iki koronun beraber seslendirdiği  Hicaz makamındaki eserlerle başladı.  İkinci bölümde ise  Maftirim Korosu Segah,  Nihavent, Hicaz, Acemaşiran, Hüseyni Uşşak ve Bayati makamındaki ilahileri seslendirdiler.  Daha sonra   korolar birlikte değişik makamlardaki  Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini icra ettiler. 
Konser davetlilerin  de katılımıyla Rast makamındaki "Yine Bir Gülnihal" in söylenmesiyle bitti.  Korolara,  İstanbul Radyosu’na bağlı altı kişilik saz heyeti eşlik etti.