UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor"

Viktor APALAÇİFarklı kültürden gelen iki insanın, İrlanda kökenli bir Amerikalı kadın ile göçmen olarak Londra`da yaşayan Beyrutlu bir Arabın yasak aşkını anlatan film, sınıf ayırımı, iletişimsizlik, sevginin tükenişi, vefasızlık, yalnızlık temaları üzerine özgün şeyler söylüyor. 11 Eylül sonras

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

UÖMO-YSK Yaz Şenliği
Bol sürprizler ve eğlenceli oyunların gün boyu sürdüğü Ulus Özel Musevi Okulları ve Yıldırımspor Kulübü’nün ortaklaşa düzenledikleri Yaz Şenliği  16 Ağustos Salı günü  Büyükada Yıldırımspor tesislerinde 6ᆡ yaş gurubu çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Tesiste EKİP UÖMO tarafından karşılanan ve yaşlarına göre değişik renklerle üç  gruba ayrılan çocuklar, gün içerisinde deneyimli UÖMO spor öğretmenlerinin organize ettiği birçok yarışmalara ve turnuvalara katıldılar. İzleyicilerin de büyük beğenisini kazanan yarışmalarda, başarılı olan takımlar ve sporcular çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Sporun yanısıra UÖMO resim öğretmenlerinin hazırladığı sanat köşesi de çocukların büyük beğenisini kazandı. Öncelikle tesise giren her çocuk değişik renk boyalarla büyük bir kumaşın üzerine el izlerini yaparak güne damgalarını vurdular ve daha sonra kendi boyadıkları bandanaları takmanın keyfini yaşadılar. Günün sunuculuğunu üstlenen Geveze’nin neşeli sunumu ve gün boyu belirli aralıklarla yaptığı çekilişler güne ayrı bir renk kattı. Böylesine güzel paylaşımların yaşandığı günün sonunda, UÖMO yetkilileri, bu tür etkinliklerin sayısını arttırarak çocukları ve gençleri akademik eğitim, spor ve sanatın yanısıra sosyal yönden de güçlendirmeyi hedeflediklerini belirttiler.  

UÖMO’ da Başarı Bursu
Ulus Özel Musevi Lisesi ; 2004񮖥 eğitim-öğretim yılında  OKS ( Ortaöğretim Kurumları  Öğrenci Seçme Sınavı)sınavında 430; LGS (liselere Giriş Sınavı)sınavında 660 puan ve üzerinde almış olan öğrencilere Hazırlık Sınıfı dahil  tüm lise öğrenimi boyunca % 80 Başarı Bursu imkanı sağlıyor.
 UÖMO yetkilileri, bu haktan yararlanabilecek öğrencilerin puan belgeleriyle okula başvurabileceğini ve burs devam kriterlerini okul yönetiminden öğrenebileceklerini belirttiler. Başarılı öğrencileri ödüllendirmeyi hedefleyen UÖMO yetkilileri,  başarı bursu imkanını sunmanın gururuyla, tüm öğrencileri kutladılar.