Dernekler arasi dayanişma günü

Sibel KOFİNO9 Ağustos Salı günü Yıldırımspor Tesisleri`nde gerçekleşen etkinlikte Göztepe Kültür Derneği, Dostluk Yurdu Derneği ve Yıldırımspor Kulübü Hanımlar Kolu ve üyeleri bir dayanışma örneği göstererek katılımcılara eğlence dolu bir gün yaşattılar

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Dernek hanımları tarafından karşılanan davetliler kendileri için hazırlanmış masalarda yerlerini aldıktan sonra Korel Özvaron’un sunduğu minik oyunlara katılarak günün keyfini çıkarmaya başladılar. Üç derneğin Hanımlar Kolu üyelerinin birlikte hazırlayıp sergiledikleri dans gösterisinin ardından öğle yemeklerini yiyen katılımcılar Cenk Rofe’nin yeni albümünden seslendirdiği şarkılarla coştular.

Daha sonra sahneye gelen DYD Hanımlar Kolu Başkanı Forti Barokas, YSK Hanımlar Kolu Başkanı Sara Katalan ve GKD Hanımlar Kolu Başkanı Soli Alfasa bir açılış konuşması yaparak ortak hazırlanan söz konusu etkinlikte birlikte olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Başkanlar "Hayat yaşamayı, mutluluk gülümsemeyi, dostluk paylaşmayı bilenindir" sloganıyla başladıkları konuşmalarına şöyle devam ettiler: "Bugün hep birlikte neşeli ve bol eğlenceli bir gün geçirmeyi diliyoruz. Şarkı söylenmediği sürece şarkı değildir, sevgi gönlünüzde tutsak olsun diye yaratılmamıştır, sevgi insanlara verdiğiniz sürece sevgidir. Bu günü sevgiyle yarattık ve bu sayede sizlere ulaştık. Bugünün her anının keyfini yaşayın."

Dayanışma gününün ilk etkinliği YSK’nın hazırladığı skeç oldu. Sümbül Sonbahar’ın bir hizmetçiyi canlandırdığı mini interaktif oyunda misafirler arasından seçilen üç bayanın Sonbahar’ın mizah dolu sorularına verdikleri cevaplar seyircileri kahkahaya boğdu.

Eda Gülcan, Eti Kalma, Gloria Mizrahi, Belin Pardo, Mendi Ovadya, İpek Kaspi, Serena Sezer, Lisya Yafet, Betsi Levi, Alara Deşilton, Verda Benezra, Esin Habif, Vedya Muraben, Romina Azuz, Ruti Asa ve Galya Kohen’den oluşan YSK dans ekibi yaptıkları danslarla büyük beğeni topladılar.

Lesi Ojalvo önderliğinde, Işık Seni, Meri Baruh, Güneş Romano, İnez Bahar, Rebi Sazburg, Anet Bonfil, Anna Behiri, Cina Özlevi, Klara Eskenazi, Cesi Eskenazi, Dalida Suri’den oluşan GKD dans grubunun sergilediği dansların ardından Sima Tovi’nin sunduğu Passapalavra yarışması güne ayrı bir renk kattı. Seyirciler arasından seçilen üç yarışmacı, Perla Hasan, Rina Yanni, Eti Romano, Diana Gabay, Venezya Altaras ve Raşel Özübahar’ın sundukları iki skeçte kullanılan bir kelimenin anlamını bulmaya çalışarak yarıştılar. Yarışmacılara anı olarak verilen hediyelerin ardından sahneye gelen Cenk Rofe ‘Adiyo’ şarkısını Türkçe seslendirirken seyirciler de kendisine eşlik ettiler.

Sempatik tavırları ve güzel sesiyle büyük alkış toplayan Rofe’nin ardından DYD Tiyatro ekibi, katılımcıları nostaljik bir yolculuğa çıkarttı. Forti Barokas ve Natan Siliki’nin başrolü paylaştığı oyunda, evlilik yıldönümlerini kutlayan bir çiftin geçmişte yaşadıkları özel günleri hatırlamaları hicvediliyor. Rina Benbasa, Cako Taragano, Sibel Hiva, Meri Pardo, Çela Eskinazi, Megi Küçük, Sibel Baruh, Bivet Nasi ve Cina Hatem’in rol aldıkları skeçte Rozi Siloni  ‘Dalida’, Alis Daron ‘Edith Piaf’ ve Suzi Eskenazi ‘Emel Sayın’ı canlandırdılar.

Yoğun bir katılımın yaşandığı gün piyango çekilişi ile devam etti. Kapadokya gezisi, yurtiçi uçak bileti, bakım setleri, gecelik takımları, gömlekler, yorganlar, ücretsiz diş temizliği gibi birçok hediyenin dağıtıldığı çekilişin ardından görevli hanımlar tatlı, tuzlu çeşitlemeleri ve limonata ikramında bulundular.  Etkinliğin sonunda üç derneğin gönüllü çalışanları ve misafirler beraber dans ederek, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneğini gösterdiler.