Sporda Kisalar

Tuna SAYLAĞ"Bir dönem hikayesi" demek isterdim Eşikteki Hayatlar için... "Artık böylesine acılar yaşanmıyor; insanlar yarınlarından emin, kavgadan uzak, barış içinde sürdürüyorlar hayatlarını Güneydoğu`da" misali, yaldızlı cümleler kurmak isterdim... Ama ne yazık ki, Yavuz Ekinci`nin öykü örgüsü, bugün bile tüm

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Universiade’a katılım 7025’e ulaştı
Uzundere’deki Oyunlar Köyü’ne yerleşen sporcu ve delegasyon sayısı 7 bin 25’e ulaştı . Tayland kafilesi 2007’de ülkelerinde yapılacak oyunlar için tanıtım çalışmalarına başladı.
İzmir’de gerçekleştirilen 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları (UNIVERSIADE 2005) için Uzundere’de yaptırılan Oyunlar Köyü’ne yerleşen sporcu ve delegasyon sayısı 130 ülkeden 7 bin 25’e ulaşırken, geçmiş oyunlarla kıyaslandığında, bunun rekor bir katılım olduğu bildirildi.
Oyunlar Köyü Başkanı Suavi Özcan, günde 100 ile 200 kişi arasında sporcu ve delegasyon üyesinin köye yerleştiğini, her gün 5Lj ülkenin bayraklarının göndere çekildiğini bildirdi. Köydeki 974 konutun dolu olduğunu belirten Özcan, birkaç gün içinde sayının 7 bin 500’e ulaşacağını kaydetti.
Özcan, Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nın geçmişiyle kıyaslandığında İzmir katılımının rekor olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar en çok katılımın 6 bin 600 civarında olduğunu biliyoruz. İzmir’de 7 bin 500’e ulaşıyoruz" dedi.

2500 kişi hizmet
veriyor
Oyunlar Köyü’nde kalanlara 2 bin 500 kişinin üç vardiya halinde hizmet verdiğini dile getiren Özcan, "Köyde şu ana kadar herhangi birsorunun yaşanmaması, bizleri mutlu ediyor" dedi.
Köyde kalanlara 24 saat hizmet vermekten büyük keyif aldıklarını bildiren Özcan, Dünya Üniversiteler Spor Federasyon Başkanı (FISU) George Killian’ın, delegasyonun memnuniyetini ilettiğini belirtti.

Kültürel aktiviteler
Sporcuların branşlarındaki mücadelelerden sonra köyde yapılan kültürel aktivitelere katıldığını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:
"Sporcular en çok internet kafeye rağbet gösteriyorlar. Bilardo, masa tenisi gibi sportif alanlar 24 saat dolu. İbadetlerini rahatlıklayapabiliyorlar. Akşamları Türk Halk Oyunları, dünya müziğinden örneklerin sergilendiği gösterilere katılıyorlar. Kostüm, el sanatları, tezhip, minyatür, hat, halı, kilim, seramik sergilerimiz devam ediyor. Yemek saatlerimiz sabah 5’te başlayıp gece 1’e kadar devam ediyor.Herhangi bir sorun şu ana kadar yaşanmadı."
Bu arada Tayland kafilesinin, 2007’de ülkelerinde yapılacak oyunlar için stand kurduğu, tanıtım çalışmalarına başladığı gözlendi.


Serhat Akın’dan bir gol daha
Belçika Birinci Ligi takımlarından Anderlecht’te forma giyen Serhat Akın, takımının 2ǂ kazandığı maçta penaltıdan 1 gol atarken, 2. golün de pasını verdi.
Ligin 2. haftasında Cercle-Brugge ile karşılaşan Anderlecht’in Türk futbolcusu, 26. dakikada penaltıdan attığı golle takımını 1ǂ öne geçirdi.
Belçika Ligi’nin zayıf takımlarından Cercle-Brugge karşısında ilk yarıda etkili bir futbol ortaya koyamayan Anderlecht, 2. yarıda da üstün bir oyun oynayamamasına karşın Serhat Akın’ın iyi performansıylamaçı kazanmayı bildi.
Karşılaşmanın 84. dakikasında savunmadan gelen topu Mbo Mpenza’nın önüne indiren Serhat Akın, takımının 2. golünün asistini yapmış oldu.
Geçen hafta da 2 gol atan Serhat Akın, ligin 2. haftasında gol krallığı yarışında 3 golle ilk sırada bulunuyor.