Guillermo Canas`a iki yil men cezasi

Bostan Celtics`in 29 yaşındaki forveti Antoine Walker, 5 takım arasında gerçekleşen dev bir takas sonucu Miami Heat takımına gittiGeçen sezonu 19.8 sayı, 8.7 ribaunt ve 4.1 asist rakamlarıyla tamamlayan 2.06 metre boyundaki oyuncunun, Boston ve Miami`nin dışında Memphis, New Orleans ve Utah`ın da katıldığı ve 13 oyuncunun takım değiştirdiği, NBA tarihine

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Doping yaptığının tespit edilmesinin ardından suçsuz olduğunu iddia eden Arjantinli tenisçi Guillermo Canas, haksız bulundu

Kısa adı ATP olan Profesyonel Tenisçiler Birliği, Şubat ayında Meksika’da yapılan turnuvada verdiği testte dopingli çıkan Guillermo Canas’a iki yıl ceza verildiğini açıkladı.
Dünya klasmanında 10. sırada yer alan ve kariyerinde 6 tekler, 2 çiftler şampiyonluğu bulunan 27 yaşındaki tenisçi, kazandığı 276 bin dolarlık para ödülünü de geri ödeyecek.
Canas’ın tekler klasmanındaki 525 ve çiftlerdeki 95 puanı da silenecek.
Guillermo Canas, son dönemde büyük bir çıkış yakalayan Arjantinli tenisçiler arasında son 5 yılda dopingli çıkan 4. isim oldu.
Daha önce Juan İgnacio Chela’nın, Gulliermo Coria’nın ve Mariano Puerta’nın doping yaptığı tespit edilmişti. Bu sporcular 3 ile 9 ay arasında değişen men cezaları almışlardı.
Ancak, tenis yönetiminin Dünya Dopingle Mücadele Ajansı WADA ile protokol imzalamasının ardından Canas’a WADA’nın standardı olan iki yıl men cezası verildi.