Rock`n Coke 2005

Heymi BAHARRock`n Coke festivali yıllandıkça ziyaretçi grup ve sanatçıların çıtası yükseliyor. Festivalin çok da gerilere uzanmayan geçmişine bir bakalım:

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Rock’n Coke 2003’ın katılımcıları: Suede, Orbital, Guano Apes, Duman, Athena, Pet Shop Boys, The Cardigans, Nil Karaibrahimgil, Mor ve Ötesi, Simple Minds, Slam, Mercan Dede, Hooverphonics, MFÖ...

Çıtanın yükselişine dikkat...
Rock’n Coke 2004: Iggy Pop, 50 Cent, The Rasmus, yine MFÖ, Athena, Wax Poetic, Kurban, Özlem Tekin, Neneh Cherry, Kargo...

Ve bu yıl...
Rock’n Coke 2005: Skin, The Offspring, Apocalyptica, The Cure, Korn, Şebnem Ferah, Hot Hot Heat, Pamela, Manga, Timo Maas...
Bu yükselen trend gelecek sene ne tür isimleri göreceğimiz konusunda bize harika fikirler veriyor.
Bu yılın Rock’n Coke festivali her yere asılmış posterlerde de görüldüğü gibi 3 ve 4 Eylül tarihlerinde yapılacak. Etkinlik mekanı yine aynı: Hezarfen Havaalanı. Normal şartlarda böyle bir festivale gidip festival alanında kalmanız uygun olurdu; ama bu yıl ilgi çok yoğun olacak ki çadır alanı şimdiden dolmuş ve artık sadece günlük ziyaretçi alıyorlar. Bilet fiyatları günlük 45 YTL; eğer 2 günlük kombine bilet alırsanız 65 YTL. Festival gününde kapıdan bilet almanın hiçbir anlamı yok çünkü fiyatlar etkinlik kapısında neredeyse 20% artıyor. Katılıp katılmayacağınıza erken karar vermenizde yarar var.
İstenilirse sahne önü bilet de alınabilir. Sahne önü biletler konser başına 20ᆲ YTL arasında değişiyor. Bu biletler ile seçtiğiniz tek bir sanatçının konserinde en önde, kalabalığın da önünde yerinizi alabiliyorsunuz. Bu alanın kapasitesi 150 kişi. Yalnız ödediğiniz kadar müzik dinliyorsunuz; konserine geldiğiniz sanatçının konseri biter bitmez dışarı alınıyorsunuz.

Gruplar/Sanatçılar Hakkında
Festivalde iki sahne bulunuyor: Ana Sahne ve Burn Sahnesi... "Ana sahneden ayrılmazsanız festivalde görülmeye değer ne varsa görürsünüz" diyerek size daha az iş yüklemeyi kalbim istese de mantığım izin vermiyor.
Burn sahnesine ulaşmak için biraz yorulursanız festivalin ağır toplarından birini daha görmeye hazırlanın: Timo Maas. Bu kişilik Madonna’dan Fat Boy Slim’e, Brian Molko’ya kadar müzik dünyasının önde gelen birçok ismi ile çalışmış, remix’lerini yapmış ve şu an dünyanın önde gelen Progressive, garage, house ve techno’cular arasında sayılıyor. İzlemeye değer bir performans.
Merak edenler için belirtelim: Programa göre 3 Eylül’de sahne alacak isimler: Ashit/Hanin Elias, Pamela, Ceza, The Tears, Skin, Korn, The Cure
4 Eylül de sahne alacak isimler ise: Manga, Replikas, Nacao Zumbi, Hot Hot Heat, Şebnem Ferah, Apocalyptica, The Offspring.
Eğer çalışmaktan ya da oturmaktan şehir havası sizi sıkıştırmaya başlamışsa 3dž Eylül’e denk gelen haftasonu bu organizasyon gibi zengin bir alternatifiniz var. İmkanı olanların bu festivalde kalabalığa karışmalarını, müziğin keyfini çıkarmalarını diliyorum.