Dünya Başkenti İstanbul

Hahambaşı Rav David Asseo ölümünün üçüncü yılına denk gelen, (6 Av)11 Ağustos Perşembe günü Ulus Mezarlığı`nda yapılan törenle anıldı. Törene Hahambaşı Rav İsak Haleva başta olmak üzere Bet-Din Üyeleri, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, vekilleri ve yardımcıları, Onursal Başkan Bensiyon

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Tuluyhan Uğurlu, büyük ilgi gören "Dünya Başkenti İstanbul" adlı son eserini 23 Ağustos  Salı Saat 21.00’de İstanbul Arkeoloji Müzesi Bahçesi’nin tarihi atmosferinde tekrar seslendiriyor.  Dünya Başkenti İstanbul, müzikle görselliği birleştiren etkileyici bir çalışma. Eserde İstanbul’un tarih ve kültürü duygusal öykülerle anlatılıyor. 200’e yakın fotoğraf, tablo ve gravürle renklenen konserde Tuluyhan Uğurlu piyano dışında kilise orgu da çalıyor. Sanatçıya konser boyunca Kültür Bakanlığı sanatçıları eşlik ediyorlar.
Konserin 3 Dinin Kardeşçe Yaşadığı Kent isimli ikinci bölümünde İstanbul’da inançların birlikte yaşadıkları vurgusu üzerinde duruluyor ve Yahudi, Hıristiyan ve İslam dini müzikleri birlikte seslendiriliyor. Bu bölümde Ermeni Gregoryen müziğinden örnekler veriliyor. Yako Taragano Topluluğu Sinagog ilahileri seslendirirken, Kültür Bakanlığı Tasavvuf Müziği Topluluğundan Hafız Yahya Soyyiğit ilahilerle onlara eşlik ediyor. 
Konserin görsel sunumları yabancı konuklarımız da dikkate alınarak aynı anda Türkçe ve İngilizce olarak yapılıyor.