Hahambaşi Rav David Asseo anildi

Hahambaşı Rav David Asseo ölümünün üçüncü yılına denk gelen, (6 Av)11 Ağustos Perşembe günü Ulus Mezarlığı`nda yapılan törenle anıldı. Törene Hahambaşı Rav İsak Haleva başta olmak üzere Bet-Din Üyeleri, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, vekilleri ve yardımcıları, Onursal Başkan Bensiyon

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Rav Yeuda Adoni  yaptığı konuşmada sözlerine  Hahambaşı Rav Asseo’nun okulda müdürlük, öğretmenlik görevlerinde, sinagoglarda dini liderlikte çok başarılı  ve kendilerine örnek olduğunun altını çizerek başladı.
Hahambaşılık görevini,  bir önceki Hahambaşı Rav Saban’ı kendisine örnek alarak, çok ustaca yaptığını aktardı. Rav Adoni  Pirke Avot kitabından "bir damla bile su kaybetmeyen, kuyu" değişiyle  bağlantı kurarak: "Rav Asseo, Rav Saban’a aldığı bilgilere, kendi bilgilerini de katarak, cemaati yönetti. Yine Pirke Avot kitabı Tora tacı, Kohen’lik tacı, Kraliyet tacı ve dünyada iyi isim bırakma tacından söz eder.  Rav Asseo hepsine sahipti. Tora Tacı çünkü Tora’yı çok iyi bilirdi; Kohen’lik tacı, iyi bir dini liderdi; Krallık tacı, ustalıkla cemaati yönetti; iyi bir isim bırakma tacı ise hepimizin kalbinde büyük hatıralar bıraktı. Onu hiç unutmayacağız" dedi. 
Anma duası Midraşta Mişna, Zohar, Kadiş ve Eşkava atılmasının ardından, verilen seuda ile sonlandı.