Gazze boşaltiliyor

İsrail 1967 Savaşı`ndan beri elinde tuttuğu Gazze Şeridi`ndeki 21 yerleşim biriminde yaşayan 8 bin 500 Yahudi`yi tahliye edip 2 bin konutu ve askeri altyapı tesislerini imha edecek. Batı Şeria`da 4 yerleşim birimi boşaltılacak. Operasyon 4 Eylül`de sona erecek

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

ARİEL ŞARON: “BARIŞA ZEYTİN DALI İLE YAKLAŞACAĞIZ”

Geri çekilme öncesinde İsrail Başbakanı Ariel Şaron halkına şöyle seslendi:
“...Beklenen gün geldi. Gazze ve Batı Şeria’nın boşaltılmasını attığımız adımların en zoru olarak kabul etmeliyiz. Kişisel olarak bu adım benim için de çok zor. Knesset’in açıkça kabul etmemesine rağmen geri çekilme ile ilgili alınan bu karar hükümet tarihinde üstlenilmesi güç bir görev olarak görülmeli.
Netzarim ve Kfar Darom’da varlığımızı devam ettirmek hepimizin isteğidir. Ancak, ülkemizde, bölgede ve dünyada değişen gerçekler farklı yolda ilerlememizi gerektirdi. Gazze’nin sonsuza kadar bizim olamayacağı bir gerçek. Orada yaşayan bir milyondan fazla Filistinli var. Kamplarda sefalet içinde yaşayan Filistinlilerin her geçen gün sayıları artıyor ve gelecekten hiçbir umutları yok.
...Şimdi Filistinliler bir devlet olabilmenin ilk deneyimini yaşayacaklar. Terör örgütleri ile savaşıp, onların alt yapılarını yok ederek bizimle barış masasına oturacaklar. Dünya kamuoyu, Filistinlilerden cevap bekliyor. Barışa  zeytin dalı ile yaklaşacağız.”