İsrail-Türk istihbaratindan seyahat uyarisi

Sibel KONFİNOÇocukluğundan beri toprakla uğraşmayı seven ve bunu yaşam tarzı olarak benimseyen seramik sanatçısı Dalya Anter Baruh, hiç ummadığı anda kazandığı bir ikincilik ile gazetemize konuk oldu. Sakin ve huzurlu kişiliğine tanık olduğum Baruh ile yazlık evinin balkonunda bu kez bahçe sanatı ve bitkiler üzerine sohbet etme imkanı buldum

Röportaj
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçtigimiz hafta basında, İsrail’den Alanya’ya giden yolcu gemilerinin Kıbrıs’a yönlendirildikleri ve İsrail tarafından ‘Alanya-Kemer arasına gitmeyin’ uyarılarının yapıldığı haberlerine yer verildi. Ancak bu uyarının tek taraflı olmadığı, bu kararların iki ülkenin istihbarat birimleri tarafından müştereken alındığı açıklandı.
İsrailli yetkililer, Türkiye’nin haberi olmadan hiçbir karar almadıklarını, söz konusu önlemi Alanya-Kemer sahil şeridinde ortaya çıkan tehdit uyarıları üzerine hayata geçirdiklerini dile getirdiler. Aynı yetkililer Türkiye’nin tüm bölgelerine değil sadece bu yöreye gidilmemesi uyarısında bulunduklarını, ülkenin diğer güzelliklerinin keşfedilmesi için turistlerin teşvik edildiklerini bildirdiler. Söz konusu gelişmelerin ‘Türkiye’ye gitmeyin’ anlamında bir uyarı şeklinde değil, belirli bir bölgede yer alan somut tehdit üzerine gerçekleşen bir önlem niteliğinde olduğu belirtildi.