Avrupa standartlarini yakalamayi hedefleyen UÖMO, ECDL sertifikasi eği

Jinet ZALMATanrının dünyaya bağışladığı cennete gitmeye ne dersiniz. Haydi o zaman olağanüstü güzellikte koyları, tertemiz deniziyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Fethiye`ye gidiyoruz

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ulus Özel Musevi Okulları, öğrencilerinin geleceğine önemli bir yatırım yaparak; onları tüm AB ülkeleri, Avrupa ve dünyada 137 ülkede geçerli ve ilgili ülkelerdeki birçok okul, üniversite, özel şirket ve kamu kuruluşunda "Temel Bilgisayar Yetkinlik Standardı" olarak kabul edilen "ECDL" sınavlarına hazırlıyor. Kariyerlerine yön vermek isteyen öğrenciler ve Avrupa Birliği uyum sürecinde kendini geliştirmek isteyen öğretmenler, "Bilgi Teknolojileri Vizesi" olarak tanımlanan bu yeterlilik belgesine Microsoft Yetkili Eğitim Merkezi olan Bilge Adam vereceği eğitimler sayesinde kavuşacak.
Avrupa Birliği’ne giden yolda bireylerin her açıdan donanımlı ve eğitimli olmasının büyük önem taşıdığı bu süreçte, öğrencileri için bilgisayar eğitimleri seferberliği başlatan UÖMO da, Bilge Adam’ın uzmanlığından yararlanarak, hem öğrencilerine hem de öğretmenlerine bilgisayar eğitimi vermeyi amaçlıyor.
Bilge Adam’ın vereceği eğitimdeki temel amaç ise e-Avrupa eylem planında önerilen bilgisayar okur yazarlığı diploması olarak tanımlanan, bir çeşit bilgi teknolojileri pasaportu sayılan  ECDL sınavlarına girişte; UÖMO öğrencilerinin fark yaratmasını sağlamak.
Yapılan işbirliğine göre, Bilge Adam’ın bir Microsoft Office eğitmeni, UÖMO öğrenci ve öğretmenlerine eğitim yılı boyunca sürecek bir eğitim programı sunacak. 2005Lj Öğretim yılından itibaren belli bir program dahilinde İlköğretimden Liseye yürütülecek olan bilgisayar dersleri, Microsoft Windows İşletim Sistemi ve Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher) uygulamalarını içeriyor.
Türkiye’nin bilgi toplumuna geçiş sürecinde önemli bir aşama kaydettiğini belirten UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi: "Türkiye, bilgi toplumu olma sürecini yaşıyor ve bu ülkede özellikle bu alanda çok önemli bir genç potansiyel var. Avrupa Birliği uyum sürecinde bilgisayar okur-yazarlığı çok önemli bir kilit nokta. Biz bu önemli noktayı görerek, öğrencilerimizin bu konuda da donanımını sağlamak üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırdık." dedi.