UNIVERSIADE 2005 açiliş töreni

Hazar Yahudileri, günümüzde pek hatırlanmasalar da sadece Türk, Yahudi ve Kafkas tarihi açısından değil, bir bütün olarak dünya tarihi için büyük öneme sahip bir halktır. 5. yüzyıldan itibaren devletlerini oluşturmaya başlayan ve farklı dönemlerde İsrail, Bizans ve İran`dan aldığı göçlerle bir Yahudi sığınağı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

23. UNIVERSIADE 2005’in 11 Ağustos Perşembe günü İzmir Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilecek açılış töreninin biletleri, 1 Ağustos’tan itibaren satışa sunuluyor 

AA/İZMİR - Oyunların açılış ve kapanış törenleri biletleri 5 YTL, müsabakalar ise
ilgi derecelerine göre 1 ve
3 YTL’den satılacak. 1 Ağustos’ta satışına başlanacak biletler internet üzerinden ‘www.biletix.com’, telefonla (0212) 365 00 00끘 ve belirlenen gişelerden satın alınabilecek.
Tüm organizasyon için 500 bin bilet basılırken, açılış töreni için 55 bin kişilik Atatürk Stadı’nın 25 bin kişilik bölümü davetlilere ayrıldı. Kalan 30 bin kişilik bölüm de satışa sunuldu.

Bilet satılacak yerler
Açılış ve kapanış törenleri biletlerinin alınabileceği yerler de şöyle:

İzmir: Alsancak D R, Bornova D R, Balçova Agora Alışveriş Merkezi D R, Karşıyaka Pan Kitabevi, Alsancak İletişim Kitabevi, Konak Pier Martek Elektronik. 

Çeşme: Çeşme MM Migros, Ilıca Altınkapı Restoran.

Bodrum: Kale önü, İskele Market, Marina Yat Kulüp, Bosis Marina Turkcell Extra, Bosis Çarşı Şubesi.

Ankara: Kızılay Dost Kitabevi, Tunalı Hilmi Dost Kitabevi, Bilkent Dost Kitabevi, Diaposon, Çayyolu Dost Kitabevi, Migros Alışveriş Merkezi Sanatolia.

Trabzon:  S İletişim Avea

Diğer: Eko Elektronik Fabrikası, Koçbank Seyahat Hattı (SETUR), Yapı Kredi Plaza (1907 FB Derneği) Global Kart Hizmetleri (Viking). 

İsrail, Universiad’da

İsrail, İzmir’de düzenlenecek olan Universiad oyunlarına 54 sporcuyla katılıyor. Sporcuların tüm yiyecek ve içecekleri ise Türkiye Hahambaşılığı tarafından özel olarak hazırlanıp, hijyenik paketler içerisinde sporculara ulaştırılacak. İsrailli yetkililer, özellikle bireysel sporlarda oldukça iddialı olduklarını ve birkaç dalda altın madalya hedeflediklerini belirttiler.