Netanyahu: “Filistin Lideri hayatını İsrail’e borçlu”

Tel Aviv’de ABD’nin çeşitli bölgelerinden gelen Yahudi temsilcilerin katıldığı bir konferansta konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, eğer İsrail’in koruması olmasa Batı Şeria’da iktidarda bulunan Mahmud Abbas’ın Hamas güçleri karşısında iki dakika bile dayanamayacağını belirtti.

Dünya 0 yorum
25 Ekim 2018 Perşembe

Netanyahu şu ifadeleri kullandı: “İki dakika bile dayanamazlar, devrilirler. Bundan birkaç yıl evvel İsrail güvenlik güçleri Batı Şeria’da 100 kişiden oluşan bir Hamas hücresini çökertti. Amaçları sadece Filistin Yönetimini devirmek, Mahmud Abbas iktidarını yok etmek değildi; Mahmut Abbas’ı öldürmekti.  Eğer bugün Batı Şeria’da bir Filistin otoritesi varsa varlığını tamamen İsrail’in sağladığı güvenliğe borçlu.” 

Netanyahu ayrıca İsrail’in Gazze’de yaptığı hatayı Batı Şeria’da asla yapmayacağını ve  bölgedeki askeri varlığını sürdüreceğini, Gazze’de olduğu gibi radikal bir Hamas iktidarının Batı Şeria’da yönetimi ele geçirmesine izin vermeyeceğini ifade etti. 

2005 yılında İsrail Gazze’deki tüm Yahudi yerleşimleri kapatmış ve bölgeden çekilmişti. Ancak bir yıl sonra yapılan seçimlerde Hamas iktidara gelmiş ve  bir yıl sonra da şiddet kullanarak FÖY yöneticilerini etkisiz hale getirerek  Filistin yönetiminden bağımsızlığını ilan etmişti.

 

 

 

1 Yorum