Suriye’de üsse saldırıda rejim taraftarı 8 asker öldü

Cumartesi günü Esad yönetimi üslerinden Al Tarif’e düzenlenen saldırıda dört Suriyeli, bir İranlı ve üç Suriyeli olmayan savaşçı öldü.

Dünya
3 Eylül 2018 Pazartesi

AFP Ajansının haberine göre, Al Tarif’e gitmekte olan İran askeri konvoyu ve beraberindeki askerler  kaynağı meçhul  bir hava saldırısı ile hedef alındı.

AFP’nin Suriye’deki gözlem kuruluşlarına dayanarak verdiği haberde, saldırının IŞİD’e karşı savaşan ABD koalisyon güçleri tarafından mı yoksa başka bir güç tarafından mı yapıldığı konusunda bir ayrıntı verilmedi.  AFP’nin koalisyon güçlerine konu ile ilgili sorduğu soru cevapsız kaldı.  Saldırının İran’ın, Irak’taki Şii müttefiklerine Tel Aviv’i vuracak güçte füze vereceğini açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekiyor.  İran hakkında uluslararası basın  kuruluşlarına  yansıyan haberlerde de Tahran’ın,  bir süredir menzili Tel Aviv ve Riyad’a ulaşabilen füzeler üzerine çalıştığı belirtilmişti.

Suriye yönetimi ise, önce üsse İsrail’in saldırdığını iddia etti. Ardından ise, patlamaların sebebini elektrik arızası dolayısı ile bazı cephanelerin infilak etmesi olarak açıkladı.