Fransız parlamentosuna tehdit mesajı ve kimyasal tehlike

Fransız parlamento binasında, Yahudi asıllı milletvekili Meyer Habib’in ofisine gönderilen bir mektup polisi alarma geçirdi.

Dünya
28 Ağustos 2018 Salı

Mektubu açan Habib’in sekreteri Yahudiler aleyhinde yazılmış bir düzine küfür ve zarfa konmuş beyaz bir tozla karşılaşınca bina boşaltılarak alarm verildi.

Alarm sonrası binaya giren itfaiye ve uzmanlardan oluşan yaklaşık 40 kişilik ekip binayı en ufak noktasına kadar ararken, 20 polis de binayı güvenlik koridoruna aldı.

Yaklaşık bir saat süren araştırma ve gönderilen beyaz tozun analizinden sonra alarm durumu kaldırılarak bina tekrardan kullanıma açıldı. Yahudi asıllı milletvekili Habib, Fransa Yahudi Cemaatleri çatı kuruluşu CRIF’nin eski başkan yardımcısı idi. Habib, parlamentoda ise Fransa’nın doğu Akdeniz kıyılarındaki seçmenleri temsil ediyor.

Fransız Devleti son zamanlarda İsrail ve Yahudiliğe büyük destek veriyor. Fransız Başbakanı Emmanuel Macron geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Siyonizm karşıtlığını Yahudi düşmanlığının başka bir şekli olarak nitelemişti.

Fransız yasalarına göre de İsrail’i boykot eden faaliyetler kanun dışı.