Senatör John McCain 82 yaşında hayata veda etti

İnsan hakları ve İsrail’in en büyük destekçisi Amerikalı Senatör John McCain 82 yaşında hayata veda etti.

Dünya
26 Ağustos 2018 Pazar

30 yıldan fazla Amerikan senatosunda rol alan ve prensipleri, siyaseti ile gerektiğinde partisi Cumhuriyetçi kanada Demokratlar lehine karşı çıkması ile bilinen McCain, ABD’nin demokratik bir dünya için daha aktif olması gerektiğini savunuyordu. Ülke çıkarları ve güvenliğini her zaman politik çıkarlarının üstünde tutmasını bilen McCain, Amerikalı Yahudi asıllı Demokrat Parti Senatörü Joseph Lieberman’a olan yakınlığı ile de biliniyordu. 

2017 yılında teşhis edilen beyin kanseri ile mücadele eden McCain geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamada daha fazla tedavi istemediğini belirtmişti. 

Yaklaşık 60 yıl kamu hizmetinde çalışmış olan McCain, Vietnam Savaşında esir düşmüş, düşman elinde işkence görmüş eski bir askerdi. İki defa başkan adayı olan McCain, Barack Obama’ya başkanlık kazandıran seçimde Cumhuriyetçi Parti’den adaydı. JTA yayın kuruluşu McCain’in vefatı için yaptığı haberindeki yorumda, “Başkan Donald Trump, beş defa askere gitmeyi ertelemiş, hızla yükselen bir işadamıyken, McCain düşman elinde işkence gören bir Amerikalı askerdi” yorumunu yaptı.