Tel Aviv’de Filistin bayrakları ile protesto gösterisi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, binlerce kişinin Filistin bayrakları ile cumartesi akşamı Tel Aviv’in Rabin Meydanında, Ulus Devlet Yasası’nı protestosu sonrası yaptığı açıklamada, “İşte bu yüzden Yahudi Devleti Yasası gerekli” dedi.

Dünya
13 Ağustos 2018 Pazartesi

Arap vatandaşlarla birlikte gösteri yapan Yahudi vatandaşları eleştiren Netanyahu şöyle konuştu: “Tel Aviv’in en büyük meydanında Filistin bayrağı ile gösteri yapan Yahudi ve Arap vatandaşlar Yahudi Ulus Devlet Yasasını protesto ettiler. İşte bu yüzden bu yasa çıkarıldı. Biz ülkemizle, bayrağımızla, ulusal marşımızla gurur duyuyoruz. İsrail demokratik bir Yahudi devletidir.

Arap olsun Yahudi olsun herkesin kişisel hakları devletin güvencesi altındadır. Bu kanun gelecekte İsrail’in bir Yahudi ülkesi olarak kalması için bir garantidir.  Yasayı bu yüzden çıkardık ve her zaman arkasında duracağız.”

Kültür Bakanı Miri Regev de basına yaptığı açıklamada, Tel Aviv’in kalbinde Filistin bayrağı açılmasını eleştirdi ve meydana adını veren asker ve İsrail Başbakanı Yitshak Rabin’in mezarında ters döndüğünü belirtti. Bayrak açılmasının bir utanç olduğunu belirten Regev konuyu Yüksek Mahkeme’ye götüreceğini de ekledi.