Holokost tarihçileri Facebook’un patronu ile konuşmak istiyor

Facebook’un patronu ve kurucusu Mark Zuckerberg’in Holokost inkarı ve antisemitizm içeren paylaşımları her durumda Facebook’tan kaldırmayacağını açıklamasından kısa bir süre sonra bazı Holokost tarihçileri Zuckerberg ile görüşmek istedi.

Dünya
10 Ağustos 2018 Cuma

Holokost konusunda uzman olan ve bu konuda toplumsal bilinci geliştirmek için bir çok kurumun yöneticisi  de konuyu Zuckerberg ile yüz yüze konuşmak için çağrı yaptı.

Konu ile ilgili uzmanlardan oluşan bir komisyonun yazdığı mektup da Zuckerberg’e ulaştırıldı.

Mektupta şu ifadeler geçiyor: “Facebook asla Holokost’u inkar eden veya bu konuda tarihi saptıran görüşleri paylaşmamalı. Yahudiler ile ilgili binlerce yalan çoğu zaman Facebook’ta denetimden uzak bir şekilde yayılıyor. Virus gibi yayılan antisemitizmin sonunda bir nefret söylemine dönüşmesi ve ardından gelen şiddet eylemleri tarihte defalarca yaşanmıştır.  İfade özgürlüğü demek bu konuda sessiz kalmak demek değildir.  Sessizlik daima tarihte şeytanlığın tüm dünyayı kaplaması ile sonuçlanmıştır.

Tüm soykırım ve katliamlar önyargı ve gerçeğin inkar edilmesi ile başlamıştır.”

Dünyanın dört bir yanındaki  Holokost müzelerinin yetkililerinin de imzaladığı mektup ayrıca,  nefret söylemi ve önyargı ile mücadele için  Facebook’a yardım etmeyi de teklif ediyor.