Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, azınlık temsilcileriyle görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplum
2 Ağustos 2018 Perşembe

Türkiye’deki azınlık cemaatleri salı günü yazılı açıklama yaparak, dini baskı gördükleri iddialarına tepki göstermişti. Açıklamada, “İnancımızı özgürce yaşamakta ve geleneklerimize göre ibadetlerimizi özgürce yerine getirmekteyiz. Baskı olduğunu iddia eden ve/veya ima eden beyanlar tamamen asılsızdır ve maksadını aşmaktadır” denilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, çarşamba günü Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisinde düzenlenen yemekte cemaatlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Kalın, azınlık cemaatlerinin bu konuda gösterdiği hassasiyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da paylaştığını belirtmek ve yayımlanan ortak bildiri konusundaki memnuniyeti ifade etmek için buluşmayı düzenledi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen buluşmada, Türkiye’nin iç ve dış gündemine ilişkin konularda fikir alışverişinde de bulunuldu.

Yemeğe, Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh, Türkiye Ermeni Katolikleri Ruhani Lideri Başepiskopos Levon Zekiyan, Keldani Cemaati Patrik Vekili François Yakan, Türkiye Süryani Katolik Patrik Genel Vekili Orhan Çanlı, VADİP ve Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Beyoğlu Süryani Kadın Meryemana Kilisesi Vakfı Başkanı Sait Susin, Surp Agop Ermeni Katolik Hastanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay, Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Teoman Önder ve Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Vasil Liaze katıldı. Toplantıda, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilcisi Moris Levi de hazır bulundu.