İngiltere’nin İşçi Partili belediye meclisi üyesi ‘Yahudiler kan içer’ yazınca partiden uzaklaştırdı

Dünya
1 Ağustos 2018 Çarşamba

İngiltere’nin İşçi Partili belediye meclis üyesi ‘kan içmenin bir Yahudi ritüeli’ olduğuyla ilgili bir sosyal medya paylaşımında bulununca görevden uzaklaştırdı.

Söz konusu paylaşım geçtiğimiz cuma günü Damien Enticott’un Facebook sayfasında yer aldı. Enticott İngiltere’nin güney kıyısındaki Bognor Regis’in belediye meclisi üyesi olarak görev yapıyordu. Paylaşımı kaldıran Enticott, Jewish Chronicle’a bu paylaşımı kendisinin yapmadığını, başkalarıyla birlikte bir evde oturduğunu ve evin ortak bilgisayarının şifresi bulunmadığını ifade etti.

Damien Enticott, “Bu ifade benim tarafımdan yapılmadı. Antisemit görüşlerim asla olmadı”  şeklinde açıklamada bulunarak, suçlamaları kabul etmedi.

Enticott, ‘Black Pride / Siyah Gururu’ adlı bir sayfada Yahudilerle ilgili yapılan bir yoruma cevap vererek kendine göre bir “düzeltme” yaptı. Enticott, söz konusu kan içme ayinini sadece Talmudçu Yahudiler tarafından yapıldığını, Talmud’a inan Yahudilerin asalak olduğunu ve hepsinin infaz edilmesi gerektiğini söyledi.

Facebook’ta yer alan paylaşımın ekran görüntüsü Kuzey Londra’da Barnet kasabasının eski meclis üyesi, Yahudi asıllı Adam Langleben tarafından Twitter’da paylaşıldı. Langleben daha önce New Stateman’da yazdığı bir makalede Jeremy Corbyn’in antisemitizm ile başa çıkamamasını eleştirmiş, bu yetersizliğinin Yahudi seçmenleri uzaklaştırdığını ifade etmişti.

İşçi Partisi Sözcüsü Yahudi gazetelerine Enticott’un partiden uzaklaştırma cezası aldığını ve hakkında soruşturma yapılacağını belirtti.