ABD Başkan Yardımcısı Pence: “Sinagog saldırısı korkakça bir hareket”

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Yahudi cemaatine ait bir binanın duvarına çizilen Swastika ve Nazi bayrağını kınadı.

Dünya
30 Temmuz 2018 Pazartesi

Indiana, Carmel’deki Shaarey Sinagogunun duvarına çizilen şekiller, ilk olarak cumartesi sabahı görüldü. Binanın tuğladan oluşan bir duvarının üzerine, büyük bir Nazi bayrağı çizildi. Bayrağın yanına ise, II. Dünya Savaşı sonuna kadar Almanya ve Prusya tarafından kullanılan, askeri amblem olan siyah haç, sprey boya ile resmedildi.

Amerikan Yahudi Komitesi, olayın bireysel bir vaka olmadığını belirterek, senatörlerin nefret suçlarına karşı olan yasayı genişleterek ibadet yerlerinin de koruma kapsamına alınmasını istedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de, olaya Twitter’da tepki gösterdi. Pence, “İyi dostlarımın olduğu Indiana’da Sheeray Cemaatinin bu güzel sinagoguna yönelik korkakça gerçekleştirilen bu vandallık,  beni dehşete düşürüyor ve midemi bulandırıyor” dedi. Pence bu yorumun devamında, “Sorumlular hesap vermeli ve bu alçak antisemit hareketler sona ermeli” dedi.

Indiana Yahudi Cemaati de yaptığı açıklamada, konu ile ilgili soruşturmanın yapılacağını belirtti. Indiana, yaklaşık 18 bin kişilik nüfusuyla, ABD’deki en az kalabalık yerleşimlerden biri.