ABD’de hücumbota Yahudi askerin ismi verildi

ABD Virginia’da denize yeni indirilen sahil koruma gemisine Irak’ta düşen Yahudi asıllı asker Nathan Bruckental’ın adı verildi.

Dünya
27 Temmuz 2018 Cuma

Vietnam harbinden bu yana hayatını kaybeden ilk sahil koruma askeri olan 24 yaşındaki Bruckental, 2004 yılında Irak’ta bir intihar saldırısında hayatını kaybetmişti.

Bruckental ve iki denizci  meslektaşı 2004 yılında Basra Körfezi’nde  durdurup aramak istedikleri bir botun intihar saldırısı ile hayatlarını kaybettiler. Ancak üç askerin müdahalesi ile durdurulan teröristlerin araştırılması sonrası çok daha büyük ve planlı bir saldırı önlenmiş yüzlerce hayat kurtulmuştu.  Bruckental ölümünden sonra ABD Ordusunun en prestijli üç onuru; Bronz  Yıldız,  Mor Kalp ve Küresel Terörizm ile Mücadele  madalyalarına layık görülmüştü.

New York’un The Stony Brook kasabasından olan cesur asker lise eğitimi sonrası  sahil korumaya katılmıştı.

Cesur askerin babası Washington Post’a oğlu için şu sözleri sarf etmişti: “O bizim gözümüzde hep bir kahramandı. Ancak son hikayesi en acıklı hikaye olmakla birlikte en büyük hikaye idi. Kim bilir?  O gün oğlum ve arkadaşları kaç kişinin de hayatını kurtarmış oldu.”