16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Başlıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından on altı yıldır düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 1-15 Ağustos tarihleri arasında, Bodrum Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek.

Tuna SAYLAĞ Sanat
25 Temmuz 2018 Çarşamba

Açılışın, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen, Nikos Kazancakis’in dünyaca ünlü başyapıtı, Mikis Theodorakis’in müziği, Lorca Massine’nin metni ve koreografisi ile hayat bulan ‘ZORBA’ ile gerçekleşeceği festivalde sırasıyla ‘Castro Romero Flamenco’ topluluğundan ‘ESENCIA FLAMENCA’, Viyana Devlet Opera Balesi Birliğinden ‘VİYANA BALE YILDIZLARI AKŞAMI’, İstanbul Devlet Opera ve Balesinden ‘DON KİŞOT’ balesi ve festivalin kapanış gecesinde Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğunun sunacağı ‘FRİDA’ balesi sahnelenecek. www.operabale.gov.tr

 

Mark Eliyahu İstanbul’u mesken edindi!

Ortaya koyduğu eserler sebebiyle ‘Derin melodilerin adamı’ olarak tanımlanan Mark Eliyahu, 150 yıllık kamançası ile yeniden ülkemize gelmeye hazırlanıyor. 

Atlantis Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek İstikbal Harbiye Açıkhava Konserleri kapsamında, Ortadoğu ve Balkanların ruhunu, gözyaşını, sevincini vurmalı ve yaylıların uyumunda hissettiğiniz müziğiyle dikkat çeken Eliyahu’nun 3 Ağustos tarihindeki konserini kaçırmayın!

 

‘%100 Music Electronica Festival İstanbul’da müziğe doyacaksınız

Türkiye’nin en büyük elektronik müzik buluşması Electronica Festival, 28-29 Temmuz tarihlerinde Kilyos Kafes’te... Gadi Mitrani, Chaim, Adana Twins, BOg, Carrot Green, Denis Horvat, , Ilario Alicante, Jacob Groening, Janoma, Joachim Pastor live, Pablo Fierro, Peter Schumann, Philipp Kempnich, Ali Efe Dinç, Alican, Batur, Birol Giray ‘Beegee’, Discolog, Efe Kantel, Ferhat Albayrak, , Grafin, Jaffer, Mert Yücel, Mousike, Murat Uncuoğlu ve daha birçok sanatçının iki gün boyunca elektronik müziğin en iyi ve en yenileriyle dans ettirecek olan ‘%100 Music presents Electronica Festival İstanbul 2018’ yine gençlerin rağbet göstertecekleri bir etkinlik olmaya aday! Temmuz İstanbul buluşmasının ardından festival, 22-23 Ağus-tos’ta Çeşme’de.

Fransız film gösterimleri Zorlu psm’de

Zorlu PSM, İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle 16 Temmuz – 10 Eylül tarihleri arasında, açık hava sinemasında Türkçe altyazılı Fransız filmleri gösterimleri düzenliyor : Programda, Albert Dupontel’den bol kahkahalı ‘9 AY HAPİS’, Romy Schnedier ve Yves Montand rol aldıkları duygu yüklü ‘CESAR VE ROSALIE’ ve animasyon filmlerin başyapıtlarından ‘KRAL VE KUŞ’ filmleri yer alıyor. 

‘DEVİNİM Sezon 1 – Bölüm 1’ Sergisi FMV Galeri Işık’ta

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilkini gerçekleştirdiği mezun ve öğrenci seçkilerinden oluşan ‘DEVİNİM Sezon 1–Bölüm 1’ sergisi, FMV Galeri Işık Teşvikiye’de 31 Ağustos tarihine dek izlenebilir. Galeri, FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, Görsel Sanatlar, Moda ve Tekstil Tasarımı, Sinema ve Televizyon Bölümü, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinden mezun ve öğrencilerin 300’e yakın çalışmasına ev sahipliği yapıyor.