Esad, İsrail’in insani operasyonunu kınadı

Şam yönetimi basına pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Beyaz Baretliler yardım kuruluşu gönüllülerini savaş bölgesinden kurtarmasını kınadı.

Dünya
24 Temmuz 2018 Salı

Kurtarma operasyonunu “Alenen suç işlemek olarak” niteleyen Şam yönetimi, yapılan harekatında sorumluluğunu “İsrail ve yardakçıları” ifadesi ile Batı ülkelerine de attı.

Cumartesi gecesi İsrail ordusunun gerçekleştirdiği operasyonda yaklaşık 422 gönüllü ve aileleri Suriye’den alınarak önce Golan bölgesinden İsrail’e getirilmiş, ardından Ürdün’e geçmeleri sağlanmıştı. Operasyonu talep eden ABD ve müttefikleri, İsrail ordusuna, tüm gönüllüleri burunları kanamadan Ürdün’e getirdiği için teşekkür etti.

Şam yönetimi tarafından düşman olarak görülen Beyaz Baretliler’in çalıştığı Dera ve Kinetra bölgeleri isyancıların kontrolünden çıktığı için ABD ve müttefikleri gönüllülerin hayatlarından endişe ediyordu. Esad yönetiminin isyancılara yardım ettiği için  terörist ilan ettiği Beyaz Baretliler Şam yönetiminin bombaladığı şehirlerdeki yıkıntılarda mahsur kalmış sivilleri kurtarıyordu.