İsrailli Orgeneral Kamil Abu Rokon ile tanışın

Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana İsrail ordusunun COGAT departmanından sorumlu Abu Rokon 40 yıllık bir askeri kariyere sahip.

Dünya
23 Temmuz 2018 Pazartesi

COGAT,  İsrail ordusunun Batı Şeria’da yaşayan Filistinliler ile olan tüm ilişkileri ve iki toplum arasındaki koordinasyondan sorumlu.   Görevini emekli olan General Yoav Mordechai’den alan Rokon’un en büyük hayranlarından biri de Savunma Bakanı Avigdor Lieberman.

Keskin sözleri ile her zaman dünya basınında dikkat çeken Lieberman, Rokon’un görevi devir alması sırasında yaptığı açıklamada, “Bu görev için  en doğru adam” ifadesini kullanmıştı.  Açık anlamı Bölgelerdeki Devlet Faaliyetleri Koordinasyonu olan COGAT’ın komutanı Rokon, daha evvel Gazze ve Batı Şeria Sınır Kontrol Komutanı idi.

58 yaşındaki Durzi asıllı Müslüman Orgeneral İsrail’in kuzeyindeki İsfiya’da yaşıyor.  Rokon şimdiye kadar,  Batı Şeria’daki  Tulkarem şehri valiliği, İsrail Ordusu’nun  Gazze bölgesi ile  İrtibat ve Arabuluculuk Komutanlığı, Judea ve Samaria (Batı Şeria) Sivil Yönetimi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Filistin halkı  konusunda İsrail’in en büyük uzmanlarından olan Rokon, Ortadoğu konusunda lisans derecesine  Uluslararası ilişkiler konusunda da master derecesine sahip. 

Rokon,  Orgeneral Yusuf Mishleb’ten sonra  İsrail Ordusunun ikinci en yüksek  rütbeli Müslüman subayı olarak tarihe geçti.