Büyükada Sinagogunda Prof. Dr. Leon Saporta İle Sohbet

Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu, yaz sezonuna farklı konu ve konuşmacılarla düzenlediği Sohbet Toplantılarına parlak bir söyleşi ile start verdi.

Luiza Uçki Toplum
18 Temmuz 2018 Çarşamba

Herkesin tanıdığı başarılarıyla nam salmış  Üroloji Uzmanı Profesör Doktor Leon Saporta, Büyükada sohbetlerinin ilk konuğu olarak yerini aldı ve çok ses getiren bir etkinliğe imzasını atarak konuklara unutulmaz bir gece yaşattırdı. Saporta, öncelikle konuşma konusunu sempatik tavırlarıyla ve nükteli aynı zamanda her biri özdeyiş misali bilgi dolu sözleriyle açıkladı. Konu başlığı her kesimi yakından ilgilendiren ‘Deniz, Havuz Serinliyoruz Ama Mikropları Uzak Tutabiliyor Muyuz?’ idi.

Konuyla ilgili açıklamalardan sonra, gecenin en ilgi odağı haline gelen bölümü başladı.  Saporta, büyük bir şevkle herkesin derdine derman olacak şekilde sorulan sorularla tek tek yakından ilgilendi, adeta derman dağıttı.

Dr. Saporta’nın, katılımcıların ‘Üroloji’ konusunda merak ettiklerine de ışık tuttuğu sohbet toplantısında, doğru bilinen yanlışlar, soru-cevap interaktif şekilde masaya yatırıldı, konuklar bilgilendirildi. Çok başarılı geçen söyleşi, Büyükada Sinagogu Yönetim Kurulu’nun kendisine sunduğu plaket töreni ile son buldu. Sohbet Geceleri’nin tüm hızıyla süregeleceğinin bilgisi de paylaşıldı.