‘Sarsılan İmge’ ve ‘İstanbul’da Deniz Sefası’ sergileri devam ediyor

Pera Müzesinin düzenlediği ‘Sarsılan İmge’ ve ‘İstanbul’da Deniz Sefası’ sergileri 26 Ağustos’a kadar ziyaretçileri bekliyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
11 Temmuz 2018 Çarşamba

 Küratörlüğünü Dr. Dilek Karaaziz Şener’in yaptığı, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden lisansüstü ve sanatta yeterlik öğrencilerini bir araya getiren ‘Sarsılan İmge’ başlıklı sergi, genç ve başarılı sanatçıları görünür kılıyor. ‘İstanbul’da Deniz Sefası’ sergisi ise tarihçi, yazar Zafer Toprak’ın küratörlüğünde, denizin kent yaşamının bir parçası olması ve plaj kültürünün oluşması ile birlikte değişen toplumsal yapıyı gözler önüne seriyor. Bu sergi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü arşivinin yanı sıra, İnönü Ailesi, Mehmet Aksel, Seyhun Binzet, Ayşe Bermek, Doğan Güral, Uğur Yeğin, Doğan Paksoy, Sakıp Sabancı Müzesi, Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası ve SALT Araştırma’ya ait koleksiyonlardan derlenen, resim, fotoğraf, kitap, dergi ve karikatür gibi orijinal malzemeleri izleyiciyle buluşturuyor. www.peramuzesi.org

 Duygu Nazlı Akova ve ‘Kozmosta Kaos’ Bilsart’ta

Bilsart, Duygu Nazlı Akova’nın ‘Kozmosta Kaos’ isimli solo sergisine 18-28 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. İsmini Duygu Nazlı Akova’nın 2014 tarihli video çalışmasından alan sergi, 18 Temmuz Çarşamba günü ‘Bilsart Sanat Konuşmaları: Duygu Nazlı Akova & Ferhat Özgür’ etkinliğiyle beraber açılacak. Sanatçı, ‘Kozmosta Kaos’ adlı videoda;  insan hakları, temel hak ve özgürlükler, toplumsal eşitsizlik, tüketim, kent yaşamı, göç, medya, adalet gibi olguların sosyal, kültürel ve ekonomik sonuçlarına göndermede bulunur ve Türkiye’nin tarihsel sürecinde uygulanan göç politikalarını eleştirmeyi amaçlıyor.

İstanbul Blue Night sunar: JOE SATRIANI

İstanbul Blue Night, 27 Temmuz’da dünyanın en saygın gitar virtüözlerinden Joe Satriani’yi müzikseverlerle buluşturuyor. Mart 2018’de çıkardığı yeni albümü ‘Beyond the Supernova’nın ardından çıktığı dünya turnesi kapsamında 27 Temmuz’da Küçük Çiftlik Park’ta sahneye çıkmaya hazırlanan Amerikalı usta müzisyen, hızı ve performansıyla müzik severlere unutulmaz bir gece yaşatacak.  Gecenin özel konuğu ise, Türk metal müziğinin efsane grubu Pentagram.

AYRIMCILIĞI ÇEKEN BiLiR!

‘Sabancı Vakfı Üçüncü Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı. Her yıl Türkiye’nin ve dünyanın en önemli sorunlarından birine odaklanan yarışmanın bu yılki teması ‘Ayrımcılık’. Yarışma için son başvuru tarihi ise 16 Kasım 2018.