Arjantin’de Yahudi Rugby takımı 4. defa şampiyon

Arjantin’de Yahudi takımı olarak bilinen ve maçlarında taraftarların İsrail bayrağı açtığı Buenos Aires’in ‘Hindu Club’ü dördüncü kez arka arkaya ulusal lig şampiyonu oldu.

Spor
5 Temmuz 2018 Perşembe

Buenos Aires’te oynanan finalde Hindu Club, Newman Club’ü 25-0 gibi ezici bir skorla mağlup etti.

Her ne kadar Yahudi takımı olarak ligde tanınsa da Hindu Club Yahudi toplumuna bağlı bir kurum değil. Arjantin’de Yahudi toplumunun resmi Rugby takımının adı  Hebraica.  Hebraica, Twitter’dan paylaştığı mesajında “Arkadaşlarımız Hinduları kutlarız” şeklinde yazdı.  Sadece Yahudi oyunculardan oluşmayan Hindu takımının ilk  kurucuları Hindistan kökenli.  Takımın başarısında bir İngiliz oyunu olan Rugby’nin Hindistan gibi eski sömürgelerde popüler olmuş olmasının da rolü var.

1960’lardan bu yana Arjantin Yahudi Cemaatinden yüzlerce genç oyuncu olarak takıma katılmış.   Takımın taraftarlarının maçlarda söylediği tezahürat şarkısı ise son derece dikkat çekici; Ortodoks Yahudiler gibi  siyah giyinen  bir çok taraftar, “Bizim hiç arkadaşımız yok. Biz Siyahlar ve Yahudileriz” olarak geçen sözleri dile getiriyorlar.  Siyah kelimesi Afrika kökeninden çok, toplumun ikinci sınıf insanlarını, yıllarca sömürgelerden Avrupa’ya kadar birçok ülkede ortaya çıkmış ırkçılığı işaret ediyor.