Netanyahu, Avrupa’dan İran’a karşı daha sert bir politika istedi

Avusturya’da İran elçiliğinde çalışan bir diplomatın Paris’te Tahran rejimine muhalif İran asıllı Fransız vatandaşlarına karşı, suikast hazırlığında yakalanması sonrası Netanyahu Avrupa’yı uyardı.

Dünya
5 Temmuz 2018 Perşembe

Avrupa ülkelerinin Tahran’a çok daha fazla yaptırım uygulamasını talep eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu şunları belirtti: “Böyle bir saldırı hazırlığının engellenmiş olması bir tesadüf değil. Buradan tüm Avrupa liderlerine sesleniyorum, sizin topraklarınızda terör eylemleri planlayan bir rejime finansal destek vermeyin.

Ödün veren, ne olursa olsun barış ve pasifizmi, tarafsızlığı öngören bu politikadan artık vazgeçin. Zayıflık yerine güçlü olmayı seçin.

Söz konusu suikast ve terör eylemi planlarının İran Lideri Hasan Ruhani’nin Avrupa gezisi sırasında ortaya çıkarılmış, engellenmiş olması Tahran rejiminin yalancılığı ve iki yüzlülüğünün tam bir ifadesidir.”

Avusturya  polisi,  İran’ın Avusturya elçiliğinde çalışan bir diplomatı tutukladı. Yapılan soruşturmada, diplomatın Paris’te kurulu Tahran rejimi  karşıtı  İran Ulusal Direniş Örgütü; NCR’nin toplantısına bombalı saldırı hazırlığında olduğu belirlendi.