Nefrete karşı tek yol hukuk ve eğitim

Seçimlerin gerçekleştiği 24 Haziran günü, bazı okullardaki Yahudi karşıtı nefret söylemi içeren panolara tepki devam ediyor.

Toplum
4 Temmuz 2018 Çarşamba

  Antisemitizmin ilk kez okullara kadar inmesini Türk Yahudileri endişe ile karşılıyor. Pano görüntüleriyle ilgili paylaşımların ardından sosyal medyada panoların içeriğini olağan karşılayan ve olumlayan yorumlar hukukun devreye girmesi konusunda beklentiyi de arttırıyor.

MEB inceleme başlattı

  Türk Yahudi Toplumunun okul panolarını Milli Eğitim Bakanlığına iletmesi üzerine, bakanlık detaylı inceleme başlattı. Bakan İsmet Yılmaz’ın görevlendirdiği müfettişler, Hahambaşılığı ziyaret ederek inceleme hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de gereken hassasiyetin gösterilip tüm okulların kontrolünün sağlanacağını ve benzer cehalet içeren kabul edilemez davranışların gelişmemesi için eğitim yoluyla tedbir alınacağını belirtti. 

Basında da yer aldı

  Söz konusu panolar ulusal basında da gündeme geldi. Cumhuriyet Gazetesinde kaleme aldığı yazısında Ahmet İnsel, “Maalesef açık ırkçı bu tavrı açıkça

benimsemeyenlerin çoğu, buna karşı ses çıkarmıyor. Olağan bile karşılıyor olabilir” diyerek, panolara verilen tepkinin yetersizliğini dile getirdi. 


 İzak Baron derledi Ağa Takılanlar: https://www.salom.com.tr/haber-107327-webden_secmeler.html

 

Önce iyi insan yetiştirelim!

  Her türlü nefreti, ötekileştirici söylem ve düşmanlığı gencecik beyinlerimizden uzak tutabilir ve barış dilini daha okul yıllarından aşılayabilirsek eğer, ancak o zaman geleceğe dair bir tutam umut ışığını saklayabiliriz.

Moiz Gabay yazdı... https://www.salom.com.tr/haber-107338-once_iyi_insan_yetistirelim_.html