Suriye’deki İran silah depolarında patlama

Suriye Beşar Esad yönetiminin müttefiklerinden İran’ın, Suriye’de bulunan silah depolarında ardı ardına patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Dünya
3 Temmuz 2018 Salı

Londra  merkezli Suriye Gözlem Kuruluşunun raporlarına dayanarak El Cezire’nin bildirdiğine göre, patlamalar rejim kuvvetlerinin kontrolünde olan Dera’daki İran silah depolarında meydana geldi.

Patlamaların bir hava saldırısı mı yoksa karadan bir müdahale sonucunda mı olduğu konusunda herhangi bir bilgi haber ajanslarına henüz ulaşmadı.

Ancak İsrail’in Yedioth Aharonot gazetesinin konuyla ilgili  haberin içinde  Başbakan Binyamin Netanyahu’nun geçtiğimiz perşembe bir askeri törende yaptığı konuşmayı  koyması dikkat çekiyor. Netanyahu, hava kuvvetlerinin yeni pilotlarının uçuş brövelerini aldığı törende yaptığı konuşmada, “Kim bizi Ortadoğu’daki çatışmaların içine çekmeye yeltenirse çok pişman olur” ifadesini kullanmıştı.

Netanyahu konuşmasında Ortadoğu’da çevrelerinin çatışmalar ve düşmanlar ile çevrili olduğunu belirtmiş, İran’ın, Suriye’yi ölümcül silahlarla  İsrail’e karşı donatmasına asla izin vermeyeceklerini belirtmişti.